0 - 0

Ulftse Boys JO19-1

A-junioren zaterdag, A1, 3e klasse 09

18 oktober 2014 14:30

Zaterdag 18 Oktober 2014, in de week van het beker/inhaal programma, stond er voor de A1 een inhaalwedstrijd gepland in Braamt met als tegenstander een combinatie van Zeddam en St. Joris. Door het spel van de 2 voorgaande wedstrijden werd er vol goede moed en gezonde spanning vertrokken.  Door enige communicatieproblemen op sportpark “Gerrit Dieker” konden de Ulftse Jongens niet direct de kleedkamer in, hierdoor konden zij alvast het veld testen en gezamenlijk een balletje trappen. Enkele minuten later in de kleedkamer kwam de volgende opstelling naar buiten:

Hidde, Bas, Marnix, Bram, Robin, Jochem(c), Senne, Baris, Roel, Harm, marc.

Door de scherpe en geconcentreerde warming-up werd er omstreeks 14:30 goed begonnen aan de beladen wedstrijd. Nadat de thuisploeg had afgetrapt en de eerste aanval opzette werd het initiatief al snel overgenomen door Ulftenaren. Goed positiespel, felheid, scherpte en concentratie zorgde ervoor dat de Ulftse Boys de eerste helft het overwicht hadden en tot een aantal goede kansen kwamen. Zo was linkshalf Baris er met een mooie vrije trap dichtbij en schoof Jochem de bal vlak voor rust net naast de paal. Door het goede verdedigende werk van Senne en het centrale duo Bram en Marnix kwam de thuisploeg nauwelijks gevaarlijk voor het doel van Hidde.  Na ±45 minuten floot de uitstekend fluitende scheidsrechter voor de rust, stand: 0-0.

Al na enkele minuten kwamen de Ulftse Boys het veld weer op, zin om verder te gaan en de wedstrijd te beslissen. Rechtsback Bas werd vervangen door Joost (beiden net overgekomen van de B1). Door het wegsturen van een Zeddam middenvelder werd er de eerste 10 minuten van de tweede helft tegen 10 man gespeeld, helaas kon dit voordeel niet worden omgezet in een doelpunt. Dit kwam mede doordat de thuisploeg sterk uit de kleedkamer was gekomen, zij hadden wat recht te zetten. De fysieke ploeg had vaker de bal en creëerden meer kansen dan voor de rust, hierdoor kwam ook Ulfste Boys geregeld onder druk te staan. Mede door een aantal goede reddingen van de Ulftse keeper bleef de gelijke stand op het bord staan.

Gemaakt door: Rick Arentz & Jochem Robben