Colmschate '33 JO15-1 - ST: Ulftse Boys/GWVV/NVC/SDOUC/Etten JO15-1

ST: Ulftse Boys/GWVV/NVC/SDOUC/Etten JO15-1

David Wijnveldtweg 2
7425AC
DEVENTER
tel. 0570-651075

Het team, onder leiding van trainers Ted van de Pavert, Dion Robben, Ingo van Hal en Joost Huls, begon op zaterdag 25 september aan deze competitie. Na een goede voorbereiding was De Graafschap JO15-2 in Doetinchem de eerste tegenstander. Het werd een hele mooie pot voetbal tussen, achteraf, de twee grote concurrenten in de strijd om de titel. Een doelpuntrijke wedstrijd eindigde uiteindelijk in een verdiende 5-7 overwinning voor de Ulftse talenten! Er volgende nog zeven wedstrijden, waarvan er zes werden gewonnen en één in een gelijkspel is geëindigd, alvorens de KNVB besloot om de competities van de A-categorie stil te leggen.

Na een tijdje in onzekerheid te hebben gezeten kwam eind januari het verlossende bericht: de competities werden afgemaakt, en daarmee ging in de resterende drie wedstrijden ook de jacht op het kampioenschap en de bijbehorende promotie verder. Er waren nog zeven punten nodig om op eigen kracht De Graafschap achter ons te houden. De eerste twee wedstrijden leverden vier punten op en dus moest de JO15-1 afgelopen zaterdag in Deventer bij de JO15-1 van s.v. Colmschate ’33 winnen. In de eerste helft was het spel prima en werden er meerdere goede kansen gecreëerd, maar bleek hun keeper een ware sta-in-de-weg. Aan de andere kant was de eerste de beste kans direct raak, en dus ging het team met een 1-0 achterstand de rust in. De tweede helft werd laten zien dat het team niet voor niets koploper was. Al vrij snel viel de gelijkmaker die duidelijk zorgde voor wat opluchting en vooral het vertrouwen om zo door te gaan. De druk op het doel van Colmschate hield aan, en met enkele doelpunten vlak na elkaar werd het verzet gebroken en het kampioenschap veiliggesteld: 1-5!

Direct na het eindsignaal vlogen de spelers en staf elkaar in de armen, werd het in grote getalen meegekomen publiek bedankt en ging het feest verder in de kleedkamer. Bij terugkomst in Ulft werd de traditionele rondrit gemaakt, werden de spelers gehuldigd in de kantine en is het feest tot laat op de avond bij één van de ouders doorgegaan.

Als club willen we het team feliciteren met dit fantastische resultaat, een kampioenschap op hoog niveau en dat ook nog eens ongeslagen! Uiteraard wensen we de spelers en staf ook heel veel succes in de 6e Divisie die binnenkort van start zal gaan!