Vogelenzangweg 31
7071PT
ULFT
tel. 0315-683725

Nadat de midweekse wedstrijd tegen Dinxperlo na 15 minuten gestaakt werd wegens het uitvallen van de verlichting, stond vandaag opnieuw een wedstrijd tegen een titelkandidaat op het programma, namelijk tegen AD’69. AD’69 stond voorafgaand de wedstrijd op de tweede plaats, waarmee Ulftse Boys wist dat het een moeilijke middag zou gaan worden. Ulftse Boys verscheen met de volgende elf namen aan de aftrap: Hidde Vinkenvleugel; Geert Althoff, Tom Halfman, Stefan Mijnen, Paul Veerbeek; Edo van Hal, Jochem Robben, Sjoerd te Boekhorst, Caz de Ruyter; Twan Kraan, Jean-Pierre Luciana.

De eerste dreiging kwam vanuit Ulftse Boys, JP werd diep weggestuurd en kwam 1-op-1 op de keeper. Helaas kwam hij door een foute aanname niet goed uit en was de kans verkeken. Even later kwam Ulftse Boys twee keer goed weg. Eerst reageerde Hidde goed op een gevaarlijke kopbal van de spits van AD’69, vervolgens belandde een afstandsschot op de paal. Beide ploegen begonnen dus dreigend aan dit duel. In de 17e minuut kwam Ulftse Boys met een wereldgoal van JP op voorsprong! Sjoerd stuurde JP weg in de diepte, JP twijfelde geen moment en schoot de bal snoeihard over de keeper in het doel: 1-0. Even later was het Edo die het veld moest verlaten, dit betekende het debuut van de J019-1 speler Kees Weijers. Tot aan de rust waren er nog enkele mogelijkheden om de voorsprong van Ulftse Boys uit te breiden. De grootste mogelijkheid was voor Caz net voor rust. Helaas redde de keeper deze goed, waardoor de ruststand 1-0 bleef.

Na rust hoopte Ulftse Boys de goede 1e helft door te zetten. Echter was het AD’69 die wat meer grip op het spel kreeg. Dit resulteerde ook in een goede kans voor AD’69: een kopbal die goed werd gered door Hidde. Even later kwam AD’69 toch op gelijke hoogte. Door een miscommunicatie in de defensie van UB viel een cornerbal binnen: 1-1. In de 75e minuut kreeg AD’69 zelfs de ultieme kans om op voorsprong te komen. Een aanvaller van AD’69 werd onderuitgehaald in het zestienmeter gebied van Ulftse Boys. De scheidsrechter was resoluut en wees naar de stip. De aanvoerder van AD’69 wist deze penalty te benutten: 1-2. Ulftse Boys liet de koppen niet hangen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er uiteindelijk ook. In de 86e minuut rondde Caz goed af na een uitstekende voorzet van Sjoerd: 2-2. Dit was tevens de eindstand. Een prima uitslag tegen één van de titelkandidaten. Volgende week staat er wederom een wedstrijd tegen een titelkandidaat op het programma, namelijk uit tegen FC Bergh.