FC Bergh al na 20 minuten klaar met Ulftse Boys.

Montferlandsestraat 5
7041CJ
'S-HEERENBERG
tel. 0314-661943

Nadat vorige week kostbare punten werden behaald tegen één van de titelkandidaten AD’69, stond vandaag de wedstrijd tegen een andere titelkandidaat op het programma. FC Bergh staat namelijk nummer 1 en heeft de eerste periodetitel al op zak. Ulftse Boys verscheen met de volgende elf namen aan de aftrap: Hidde Vinkenvleugel; Stijn Heuvels, Tom Halfman, Stefan Mijnen, Paul Veerbeek; Edo van Hal, Koen Hunting, Twan Kraan, Caz de Ruyter; Harm Keuben, Jean-Pierre Luciana.

Ulftse Boys begon de wedstrijd sterk met al direct dreiging voorwaarts. JP werd vanuit een crossbal van Stefan diep gestuurd en bracht met een bekeken voorzet Edo in stelling om de bal binnen te lopen, helaas mikte hij deze over. Deze enkele sterke minuten resulteerde nog geen enkele minuten later tot grote wanhoop in de ploeg. De Boys kende een erg zwakke fase, want na 20 minuten gespeeld te hebben was de wedstrijd al gelopen. FC Bergh stond op dat moment al met 4-0 voor. Doelpunten die veel te makkelijk vielen. Het was duidelijk, de lijstaanvoerder van de competitie had weinig zin om punten te verspelen tegen een (te) laag geklasseerd Ulftse Boys. Gek genoeg leidde de 4-0 voorsprong een wat laconieke houding in de Berghse ploeg, want het resterende deel van de eerste helft kwamen ze maar moeilijk tot kansen. Dit had te maken dat Ulftse Boys meer als een collectief aan het voetballen kwam en ook zelfs drie doelpunten wist te scoren. Helaas werd de eerste goal afgekeurd wegens buitenspel, maar de overige twee doelpunten werden genoteerd op het wedstrijdformulier. Bij 4-1 stond de naam Harm Keuben en bij 4-2 stond de naam Caz de Ruyter weergegeven. Met een ‘goed’ gevoel keerde Ulftse Boys richting de kleedkamers, omdat ze merkten dat er nog mogelijk wat te halen viel.

Na rust hoopte Ulftse Boys de eindfase van de eerste helft te kunnen doorzetten in de tweede helft, maar helaas gebeurde dit niet. Ulftse Boys koos er wel voor om meer druk vooruit te zetten en de veldbezetting beter weg te zetten. Er werd in het spelsysteem gewisseld van een viermans middenveld naar een driemans middenveld. Echt grote kansen werden niet meer geproduceerd. Enkele wissels die doorgevoerd werden waren: Omar Osman voor Stijn Heuvels en Dion Robben voor Edo van Hal. FC Bergh bleef gevaarlijk uit de counter en scoorde uiteindelijk nog éénmaal in de tweede helft. Ulftse Boys verliest met 5-2 van FC Bergh.

Volgende week staat de derby tegen GWVV om 14:00 uur op ’t Oerseveld op de planning. Een belangrijke wedstrijd om niet verder weg te zakken op de ranglijst.