tel. 0543-569418

Op zonnige zondagmiddag 27 februari 2022 stond de uitwedstrijd tegen Meddo op het programma. Vooraf een belangrijk potje kijkend naar de stand. Winnen de Ulftse Boys dan slaan ze een klein gaatje ten opzichte van Meddo. Bij verlies zou Meddo over de Ulftse Boys heen gaan.

Om 14:00 uur is afgetrapt in de volgende opstelling:

Op doel: Hidde Vinkenvleugel
Verdediging van rechts naar links: Stijn Heuvels, Milan Robben, Stefan Mijnen, Paul Veerbeek
Het middelveld van rechts naar links: Geert Althoff, Jochem Robben, Sjoerd te Boekhorst
De aanval bestond uit: JP Luciana, Harm Keuben, Twan Kraan
Bank: Caz de Ruyter, Koen Hunting, Edo van Hal, Omar Osman, Joran Lanke Nino van Osch

Al vroeg in de wedstrijd krijgt Meddo een kopkans. Dit is het signaal voor de Ulftse Boys om op te letten. Hierna volgt er een periode waarin de Ulftse Boys meer de bal heeft zonder gevaarlijk te worden. Meddo laat Ulftse Boys de bal en wacht zijn kans af om in te counter toe te slaan. Een lange bal naar voren wordt verkeerd verwerkt en genadeloos afgestraft door de spits van Meddo, stand 1-0. De Ulftse Boys pept elkaar op en gaan voor de gelijkmaker. Te snel na de 1-0 volgt ook de 2-0. Wederom een lange bal waar de spitsen van Meddo goed op reageren. De rest van de eerste helft krijgt de Boys de bal en creëren een aantal kleine kansjes. Nog voor rust krijgt Ulftse Boys de deksel op de neus en wordt ook de 3-0 tegen de touwen geschoten. Dit is tevens de rust de stand.

Na de rust probeert Ulftse Boys het slechte gevoel van zich af te spelen en gaat opzoek naar een doelpunt. Uit een corner van Sjoerd te Boekhorst is het Geert Althoff die de bal via de lat achter de doellijn krijgt. Stand 3-1. Met nog ruim 40 minuten te spelen gaat Ulftse Boys opzoek naar de aansluitingstreffer. Er wordt veel energie tegen aangegooid. Met verse krachten komen de Ulftse Boys tot kleine kansjes en ontbreekt het de Ulftse Boys aan geluk. Meddo krijgt vanuit de counter nog een paar kansen en is het Hidde Vinkenvleugel die ervoor zorgt dat Meddo niet verder uitloopt. Meddo eindigt de wedstrijd nog met 10 man. Dit maakt verder geen verschil voor de eindstand. De Ulftse Boys probeert de druk nog wel op te voeren. Het is echter Meddo dat goed staat opgesteld en als collectief de 3-1 over de streep trekt.

Met een zuur gevoel stappen de Ulftse Boys van het veld. Komende donderdag staat de thuiswedstrijd tegen het hoog geplaatste Dinxperlo op het programma. Dit is voor de Ulftse Boys een nieuwe kans om de punten thuis te houden op het Oerseveld.