Nederlaag UB4 in Zevenaars doelpunten festijn.

Mannen zondag, 4, 6e klasse 10

26 oktober 2014 10:00

onbekend

Om 10.00 uur mogen we aftrappen tegen SDZZ 3 uit Zevenaar.  Vandaag zijn Eric Ditters en Frank Loda bereid gevonden om ons te versterken.  Extra fris en uitgeslapen verschijnen we aan de aftrap op een zwaar veld in Zevenaar.

Na het beginsignaal tasten beide ploegen elkaar af. Echter het duurt niet heel lang voor we op achterstand staan. Balverlies achterin zorgt ervoor dat SDZZ de openingstreffer simpel binnen kan schuiven. Wederom een snelle achterstand. Dit overkomt ons dit seizoen te vaak. Na de achterstand zijn beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. Echter SDZZ word wel gevaarlijker als ze ten aanval trekken. Dit gebeurd veelal door goed gebruik te maken van de vele fouten die wij maken in de opbouw.  Maar ook wij krijgen enkele kansen om de score gelijk te trekken. Het gevaarlijkst worden we nog met een knap schot van Remco op de lat. En vanaf de flanken met onder andere een knappe voorzet van Eric waar Maikel net niet genoeg richting aan kan geven met zijn kop. Beide ploegen hebben dus kans gehad op meer, en het is SDZZ dat meer krijgt. Tegen het einde van de eerste helft word SDZZ gevaarlijk door een uittrap van Peter direct terug te koppen en gevaarlijk te worden echter dit word onschadelijk gemaakt. Bij het uitverdedigen is echter de bal weer gauw verspeeld. Vanaf rechts komt SDZZ opzetten en er word een mooie pass achter onze verdedigers gelegd. De grensrechter vlagt voor de  buitenspel staande spits echter al snel blijkt deze niet aan het spel deel te nemen en vanuit het middenveld komt een opkomende speler die de pass op waarde inschat. De speler faalt niet als hij alleen op Peter afkomt. Kort voor rust word het dus 2-0.

In de rust word duidelijk gemaakt dat we meer ruimte moeten maken om te voetballen. Omdat het gevaar dat we stichten veelal van de flanken komt. En het spel moet een stuk minder slordig. In de tweede helft komt Dennis voor Remco. En Roel was al ingevallen voor de geblesseerd uitgevallen Frank.

De tweede helft starten we vol goede moed omdat ook wij de kansen hebben gehad. En als we de aansluitingstreffer snel weten te maken is er nog van alles mogelijk. Echter goed en wel begonnen zorgt een simpele steekpass tussendoor ervoor dat de spits van SDZZ op Peter af kan. Bart achterhaald de spits bijna en probeert de spits buiten de 16 af te stoppen door hem vast te pakken. Overtreding!! Echter de spits gaat sterk door en word daarna alsnog in de 16 meter onrechtmatig afgestopt. STRAFSCHOP.  En die word feilloos afgerond! Een onmogelijke opgave lijkt het te worden. Een 3-0 achterstand met nog ruim 40 minuten te gaan word lastig. Echter het duurt niet heel lang en wij doen wat terug Chris scoort in de 50e minuut de 3-1. We zetten ons tanden in de wedstrijd en proberen er nog een mooi resultaat uit te slepen. We trekken ten strijden en proberen er voetballend door te komen. Over en weer zijn er mogelijkheden. SDZZ doet dit voornamelijk door wat in te zakken en gebruik te maken van de ruimte en de snelle voorwaartsen. De wedstrijd vordert gestaag en het is hopen op de aansluitingstreffer. Echter hoe langer het duurt hoe meer risico we gaan nemen en dit is ons in de 70 minuut fataal. Een uitbraak van de thuisploeg en goed afleggen zorgt voor de 4-1 en de beslissing???? Een ruime achterstand echter heel veel doen beide ploegen niet voor elkaar onder. We blijven daarom stug aanvallen en doen dit met 2 verse krachten Remco en Mark. En met resultaat in de 75 minuut zorgt Beer voor de 4-2. Zou het dan toch nog spannend worden zie je iedereen denken. Echter na de aftrap lijkt de drang naar voren te groot want nog geen minuut later ligt de 5-2 alweer in het netje.  Nog een klein kwartiertje en 3 doelpunten achter menig ploeg had het al opgegeven echter het valt te prijzen dat we het blijven proberen. Over en weer zijn er nog enkele kansjes echter tegen het eind zijn wij de bovenliggende partij. Wellicht ook omdat SDZZ niet hoef. Het  duurt helaas te lang voordat de kansen die we krijgen omgezet worden in goals. In de 88e minuut is het namelijk Chris die de 5-3 binnen schuift. Direct na de 5-3 weten we de bal te veroveren en word Chris weer in stelling gebracht. 5-4!!! Nog een paar minuten blessuretijd en VOLLE BAK naar voren. We krijgen kansen en SDZZ staat op breken. Alle ballen worden direct naar voren gepompt. Chris word onderuit getrokken dit word helaas niet gezien in het vervolg blijft een schuiver op de paal. En nog is het niet over, weer een bal word er in gezet en we krijgen nog een hoekschop. Peter gaat vanuit zijn doel mee naar voren, echter het mag helaas niet baten. De corner word onschadelijk gemaakt en niet veel later klinkt het eindsignaal. Een spannend slot waarin SDZZ blij was met het eindsignaal. En wij achter blijven met een gevoel dat er meer in had gezeten.

Al met al een sportieve wedstrijd van beide kanten, met voor ons helaas geen puntje!!