7071PT
ULFT
tel. 0315-683725

Na de omslag in het weer van afgelopen week, stond deze kille donderdag de inhaalwedstrijd tegen FC Dinxperlo op het programma. De volgende elf namen betraden het veld voor Ulftse Boys: Hidde Vinkenvleugel, Twan Kraan, Stefan Mijnen, Jordy Schepers, Tom Halfman, Omar Osman, Jochem Robben, Koen Hunting, Sjoerd te Boekhorst, Harm Keuben en Jean-Pierre Luciana.

Omdat bij de vorige wedstrijd tegen FC Dinxperlo de verlichting uitviel na ongeveer een kwartier spelen, begon de wedstrijd met 16 minuten op de klok. Zowel in de vorige wedstrijd als deze begonnen de mannen uit Ulft sterk aan de eerste helft. Veel duels en tweede ballen werden gewonnen door de Boys, de intentie was meteen duidelijk. Omar Osman beloonde dit sterke begin met een goal in de 22ste minuut. Met een prachtig schot, die in de linker winkelhaak beland, zet Omar de Boys op voorsprong: 1-0. Na de openingstreffer kregen de Boys het wat moeilijker. Een schot van FC Dinxperlo vliegt net over keeper Hidde Vinkenvleugel heen. De bal beland op de lat maar de rebound wordt alsnog benut door de mannen uit Dinxperlo: 1-1. Nadat het tempo in de wedstrijd vervolgens wat stagneert, krijgen de Boys in minuut 44 een cornerbal. Sjoerd te Boekhorst legt aan en schiet geweldig vanaf de cornervlag de bal direct in de verre hoek: Ulftse Boys gaat met een heerlijke 2-1 voorsprong de rust in.

In de rust wordt Koen Hunting vervangen door Cas Heuvels. Na het begin van de tweede helft kreeg FC Dinxperlo langzaam de overhand. De druk werd opgevoerd en de Boys kwamen er maar moeilijk onderuit. Een directe vrije trap van de mannen uit Dinxperlo wordt snoeihard tegen de lat geschoten. Ook werd FC Dinxperlo meerdere malen erg gevaarlijk uit andere standaardsituaties. In minuut 71 wordt Harm Keuben vervangen door JO19-speler Kees Weijers. Niet veel later vervangt Stijn Heuvels de moegestreden Jordy Schepers. Veel kansen kregen de Boys in de tweede helft dan ook niet. Ondanks de geringe mogelijkheden en de vele grote kansen voor FC Dinxperlo in de tweede helft weten de Boys, met strijdkracht en enig fortuin, hun voorsprong te behouden.

Ulftse Boys boekt hiermee een zeer knappe en ook belangrijke overwinning op één van de titelkandidaten. Door de overwinning stijgen de Boys naar plaats 9 en hiermee vinden ze weer enige aansluiting met de middenmoot. Aanstaande zondag staat een uitwedstrijd tegen Keijenburgse Boys op het programma. Na drie wedstrijden ongeslagen te zijn zullen de boys er naar streven om ook hier een goed resultaat te behalen en de goede reeks door te zetten.