ST: Ulftse Boys/GWVV/NVC/SDOUC/Etten JO15-1 - Vorden JO15-1

Competitie

Groep 1 Achterhoek Cup JO15 Finale

Datum

25 juni 2022 10:00

Scheidsrechter

J. Sins

Accommodatie

Sportpark Dichteren
Sicco Mansholtweg 2
7007LJ
DOETINCHEM
tel. 0314-332090

JO15-1 bekroont prachtig seizoen met winst Achterhoek Cup!

 

Afgelopen zaterdag heeft de JO15-1 een historische prestatie neergezet door voor het eerst in de geschiedenis van de club de Achterhoek Cup op zijn naam te schrijven! In een zinderende finale werd uiteindelijk pas na shoot-outs gewonnen van het twee klassen lager spelende v.v. Vorden JO15-1.

 

De finale werd, net als de halve finale tegen Sportclub Lochem, gehouden op Sportpark Dichteren van Viod in Doetinchem. Het complex was fantastisch aangekleed, alle ingrediënten waren aanwezig om er een geweldige finale van te maken. Het team, onder leiding van trainers Ted van de Pavert, Dion Robben, Ingo van Hal en Joost Huls, arriveerde op tijd om alle indrukken even op zich in te laten werken en zich rustig klaar te maken voor de warming-up. Onder luid applaus, en begeleiding van een arbitraal kwartet, betraden beide teams 09:50  uur het veld zodat de ploegen aan het aanwezige publiek konden worden voorgesteld en de wedstrijd op tijd kon beginnen.

 

Het team, bestaande uit spelers van zowel Ulftse Boys als SDOUC, begon ontzettend goed aan de wedstrijd. Vlotte combinaties werden afgewisseld met snelle openingen, en de vele loopacties zonder bal zorgden ervoor dat Vorden in de openingsfase compleet overdonderd werd. Volledig verdiend kwam de Ulftse formatie dan ook al in de 7e minuut op een 1-0 voorsprong! Topscorer Bram Teunissen werd door een slimme steekpass van Jip Fischer vrij voor de keeper gezet en bleef ijzig kalm. Vervolgens bleven ze eigenlijk de hele eerste helft de bovenliggende partij en was het wachten op de 2-0, die uiteindelijk ook door, opnieuw, Bram Teunissen gemaakt werd. Echter constateerde grensrechter Martijn Hooghoff, die er perfect voor stond, dat het buitenspel was en dus ging het feest niet door. Met een minimale voorsprong werd na 35 minuten de kleedkamer opgezocht. De verdediging stond andermaal als een huis, aanvallend werd het nodige gecreëerd en dus leek er geen vuiltje aan de lucht.

 

In de tweede helft wist Vorden het spelbeeld echter volledig om te draaien. Waar men de eerste helft doelman Stijn Tiecken eigenlijk niet wist te testen, kreeg de Ulftse goalie het in de tweede helft een stuk drukker. Het team gooit de schroom volledig van zich af en drukt de Ulftenaren steeds verder achteruit. Nadat de aanvallers van Vorden enkele waarschuwingen afgeven, waaronder een schot van Jim Zelle dat maar net voorlangs ging, leek de rood-wit-blauwe ploeg een beetje wakker te schrikken. Het veldspel werd er niet beter op, maar mogelijkheden voor Enes Öztürk en Bram Teunissen werden er wel gecreëerd. Echter levert dit niet de gewenste beslissing op. Aan de andere kant lijkt het kwartje de goede kant op te vallen als een gevaarlijke poging van de Vordense nummer 10 Mees Enzerink door invaller Zoy van de Pavert van de lijn wordt gehaald. We schrijven niet voor niets lijkt, want in de allerlaatste minuut doet een eeuwenoude voetbalwet de ploeg de das om. Een diepe bal valt precies tussen doelman Stijn Tiecken en rechtsback Sten Wolters in, en aanvaller Jim Zelle van Vorden profiteert: 1-1. Niet veel later fluit scheidsrechter Jeroen Sins voor het einde van de reguliere speeltijd. Een verlenging volgt er niet, er komen direct shoot-outs.

 

Nadat enkele spelers moeten worden opgelapt, vooral psychologisch na die tik in de laatste minuut, komt de ploeg bij elkaar. Het lijstje met nemers is vrij snel bekend, de jongens en staf kijken elkaar nog één keer goed aan en weten wat ze te doen staat. Sevki Nohut, die op een positieve manier altijd aan alle spanning schijt lijkt te hebben, geeft het goede voorbeeld en maakt de 1-0. Dit voorbeeld wordt door Bram Teunissen en twee spelers van Vorden gevolgd, waardoor er na vier shoot-outs een 2-2 tussenstand op het bord staat. Als vervolgens Sten Wolters doet waarvoor hij is ingebracht, is het de beurt aan Stijn Tiecken om te laten zien wat hij dit seizoen al zo vaak deed: één-op-één redden. Hij pakt de shoot-out van de Vordense aanvoerder met zijn voet! Het vertrouwen in een goede afloop groeit, en nadat ook reserve-aanvoerder Noah van Hal raak schiet staat het team ineens op matchpoint. Als de Ulftse doelman tot slot weer weet te redden is de ontlading gigantisch en vallen de spelers en staf elkaar in de armen: “We hebben het geflikt!”. Op deze ongekend spannende manier werd de dubbel (na ook al het kampioenschap in de Hoofdklasse) gepakt! Een historische prestatie in de geschiedenis van het Ulftse (jeugd)voetbal.

 

Na een mooie huldiging op het veld werden de gouden medailles uitgedeeld aan het team en mocht aanvoerder Nout Goes de grote beker omhoog houden! In de kleedkamer, en later in Ulft, werd een nog een fantastisch feest gevierd en werd het voor de jongens en de staf een dag die ze niet snel meer gaan vergeten. Bij deze willen we de organisatie van de Achterhoek bedanken voor alle goede zorgen, jullie hebben een prachtig toernooi opgezet; op naar de volgende tien jaar en ‘keep up the good work!’. Daarnaast de complimenten voor Vorden JO15-1. We hebben er samen een ontzettend spannende finale van gemaakt, waar het publiek ongetwijfeld van genoten heeft. Ook willen we Eugene Arentz bedanken die de hele dag, van tactische bespreking tot het feest in de kleedkamer, heeft vastgelegd en fantastische foto’s heeft gemaakt. Deze foto’s zijn hieronder en op de Facebookpagina van Ulftse Boys te vinden.

 

Tot slot willen wij als staf een speciaal woord van dank richten aan alle spelers en ouders/verzorgers van deze JO15-1. Alle ouders/verzorgers stonden te allen tijde klaar om het team te helpen waar nodig. De spelers hebben dit seizoen laten zien dat met de wil om voor elkaar te werken, leergierig zijn en uiteindelijk vooral het hebben van plezier met elkaar een collectief in staat is om tot grote hoogten te stijgen. Wij zijn ontzettend trots op jullie en vonden het een genot om met jullie te werken dit seizoen!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!