2 - 4

Ulftse Boys JO13-1

D-pupillen zaterdag, D1, 3e klasse 15

1 november 2014 13:00

Vandaag stond de wedstrijd tegen Loil op de planning. Een belangrijke wedstrijd, want winst zou betekenen dat we naar de koppositie stijgen en we dan alles in eigen hand hebben om een kampioenschap binnen te slepen. Maar eigenlijk stond deze wedstrijd niet in het teken van het eventuele kampioenschap, maar veel belangrijker, deze wedstrijd stond in het teken van het afscheid van Henk Halfman, de vader van Tom. Deze week is Henk gestorven en dit heeft een grote impact gehad binnen het team. Vandaag ging het niet om de winst voor het kampioenschap, maar vandaag is er gevoetbald voor Henk. Deze wedstrijd moet dus gewonnen geworden en iedereen gelooft hier in.

Na een indrukwekkende één minuut stilte zijn de Boys er klaar voor. Gehuld in tenue met rouwband uit respect voor Henk wordt er vanaf de eerste minuut strijd geleverd. Veel strijd en goed voetbal levert de eerste kansen op. Al snel mondt een prima aanval vanaf de zijkant uit in de eerste treffer. Nigel geeft een goede assist aan Zejad. 0-1! Loil wordt steeds verder onder druk gezet en het lijkt er wel op dat ze onder de indruk zijn van het felle voetbal van onze Boys. Het goede voetbal levert de volgende corner op. Daan A. levert de corner af op Zejad en met een ongelooflijke Hans Klok truc werkt Zejad de bal in het doel. Kassa! 0-2! De Boys blijven doorgaan, het middenveld zorgt voor perfecte combinaties, de verdediging houdt de weinige uitbraken van loil prima tegen en de voorhoede is gevaarlijk. Weer een goede aanval, Zejad schiet van afstand, 0-3. Zuivere hatrick!

Meerdere aanvallen volgen en Tom komt door aan de linkerkant en neemt de bal op de slof, maar helaas, via de lat weer in het spel. Loil krijgt ook nog een goede kans, maar door een perfecte sliding van Pim wordt een doelpunt voorkomen. De scheidsrechter fluit voor de rust en voorkomt hiermee een afslachting voor Loil. De boys zijn tevreden, maar de begeleiding waarschuwt voor onderschatting. Er moet nog een helft gespeeld worden en loil staat
niet voor niets op de tweede plek.

Tweede helft begint en loil vliegt er boven op. Dit levert meteen de eerste kans op, maar wordt gemist door Loil. We zijn gewaarschuwd. Het voetbal van de eerste helft lijkt in de kleedkamer gebleven te zijn, want de Boys verliezen veel duels en Loil begint er in te geloven. 1-3. voor Loil door een benutte strafschop. Een ongelukkige handsbal en de scheids fluit.  En niet lang daarna 2-3.  De supporters van loil worden gek en schreeuwen de spelers naar voren.  Maar de Boys toont veerkracht. Het voetbal komt weer terug,  met name de strijd. We krijgen weer
kansen. Daan A heeft een goed schot. Darren komt dicht bij de goal, maar mist.  Ook loil krijgt kansen. Een uitbraaklevert één tegen één op, de spits van loil komt recht tegenover Nino, maar een katachtige redding van Nino voorkomt de 3-3. Uiteindelijk komen we onder de druk uit en laat in de tweede helft scoort Darren de 2-4 na een prima aanval.

Kort daarna is het afgelopen. De drie punten zijn voor de Boys. Prima gevoetbald. Deze, in alle opzichten,  bijzondere wedstrijd is gewonnen. De dank gaat ook uit naar Noa van de D2, die ons weer heeft geholpen. De begeleiding is trots op de Boys!