Mannen zondag, 4, 6e klasse 10

2 november 2014 9:30

dhr. Ditters

Vandaag tegen koploper VVL 2 zijn personele problemen de grootste zorg. Precies 11 man kunnen we op de been brengen. Helaas is dit probleem bij andere elftallen binnen de club niet anders en blijft hulp vanuit een ander team dus achterwege.  Om half 10 verschijnen we vol goede moed aan de aftrap om er tegen onze gasten uit Lengel wat van te maken.

In de beginfase kijken we de kat uit de boom. We besluiten om  goed compact te beginnen en al snel blijkt dat het goed staat. We geven niets weg en zitten kort als het moet. VVL heeft veel moeite om het spel te maken en leveren veel ballen snel bij ons in. Vanuit daar beginnen wij te voetballen en proberen we onze lopende mensen op de flanken in te schakelen. Rustig en geconcentreerd weten we steeds de vrij man te vinden en worden we de gevaarlijkste ploeg. Met kansen voor Chris, Dennis en Bart hebben we de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Helaas lukt dit in de beginfase van de wedstrijd niet. Een van de weinige wapenfeiten van VVL is een knap schot van afstand die op de lat uiteen spat. Hier komen we goed weg maar dit geluk hebben we afgedwongen met ons goede spel. Na een half uur spelen bouwt onze tegenstander van achteruit op. De keeper loopt op en speelt de laatst man in. De probeert het middenveld te bereiken, echter Dennis word over het hoofd gezien. Dennis onderschept en schiet zonder nadenken de bal prachtig over de nog ver voor zijn doel staande keeper. Een prachtige treffer brengt ons in de 32e minuut de verdiende voorsprong.  Tot aan de rust gebeurd er verder niet veel schokkends. We geven niets weg en keren zo af en toe wat kansjes die helaas niet verzilverd worden.

Met 1-0 op het bord breekt de rust aan en kunnen we gaan genieten van de thee. Wissels hebben we niet en ons spel is prima dus veranderingen zijn niet nodig.

Direct vanaf het fluitsignaal voor de tweede helft staat we er weer.  Net zoals in het eerste bedrijf zijn we allemaal zo scherp als een scheermes. Een hecht collectief vanaf de zijlijn uiteraard gesteund door onze leider, ziekenboeg en supporters.  Het ziet er naar uit dat hier vandaag voor VVL niets te halen valt. We moeten nu alleen zorgen dat we er één bij prikken. VVL probeert uiteraard meer druk te zetten op ons echter telkens weten we ons er onderuit te voetballen en de vrije man te vinden. Het zijn wij dan ook die steeds het gevaarlijkste worden. Na 65 minuten krijgen we een hoekschop. Man of the match Rob Weijl zet de bal strak voor het doel en Chris maakt goed gebruik van zijn lengte en kan knap binnen koppen. 2-0 tegen de koploper mag je een uitstekende team prestatie noemen.  Hierna gaat VVL met de moed der wanhoop nog meer naar voren voetballen. Echter wij worden hierdoor gevaarlijker. Gebruik makend van de ruimte geeft Björn en Sander op de flanken regelmatig de kans om door te komen. En dit resulteert in diverse kansen. Echter veel kansen worden ook wegens al dan niet buitenspel vroegtijdig afgevlagd. In de 68e minuut is het ineens raak voor VVL. Een bal uit het niets valt hoog over Peter heen en zorgt voor de aansluitingstreffer. De spanning is weer terug in de wedstrijd. Alhoewel het er vanaf de zijlijn uitziet dat het niet spannend meer hoeft te worden. We staan namelijk prima te ballen. De spanning duurt  4 minuten als Mark besluit een prima assist af te leveren op Chris. Chris loopt bekwaam weg van zijn directe bewaker en omspeelt de keeper.  Om vervolgens voor de teruglopende verdedigers de bal diagonaal in het doel te schuiven. Na de 3-1 krijgen we kansen op meer omdat Lengel uiteraard de aanval zoekt. Ook VVL krijgt in de eindfase nog 2 kansen een aanval over links word door Peter onschadelijk gemaakt. En ook een harde kopbal vlak voor Peter word met een prima reflex gepareerd. Wij krijgen nog enkele prima kansen via Rob en Sander echter het duurt tot 3 minuten voor tijd voordat de eindstand word bepaald. Eindelijk mag Dennis een keer door van de grensrechter en in een één op één duel met de keeper schuift Dennis simpel de 4-1 binnen. Kort daarna klinkt het laatste fluitsignaal.

Een prachtige ochtend voor UB4, waarin we allemaal een prima pot hebben gespeeld. En VVL getrakteerd hebben op de  eerste verliespunten.