Haarloseweg 13
7271BV
BORCULO
tel. 0545-271715

Zondag 25 september stond de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. De wedstrijd werd gespeeld in Borculo tegen v.v. Reünie. De club uit Borculo verloor afgelopen seizoen de finalewedstrijd voor promotie naar de 3e klasse en zal gebrand zijn om dit seizoen te promoveren. De Ulftenaren kenden een goede voorbereiding en konden fris aan het nieuwe seizoen beginnen. De door Wilco gekozen basisopstelling was als volgt: Hidde Vinkenvleugel, Twan Kraan, Wouter Bluemink, Stefan Mijnen, Joris Beumer, Jochem Robben, Kees Weijers, Sjoerd te Boekhorst, Jelle Immink, Dominiek Seinhorst en Yorick Kaal. De wisselspelers waren: Caz de Ruyter, Cas Heuvels, Edo van Hal, Harm Keuben en Mo Staring.

De Ulftenaren begonnen scherp aan de wedstrijd en waren iets dominanter dan de thuisploeg. Dit leidde tot enkele speldenprikjes richting het Borculose doel, tot hele grote kansen kwamen de bezoekers echter niet. De grootste kans van het eerste halfuur was voor Dominiek Seinhorst, echter was de voorzet net te scherp voor hem om de bal richting de hoek te sturen. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg de thuisploeg steeds meer de overhand.  Dit was vooral te danken aan slordigheden van de Ulftenaren.  Na een kleine 40 minuten werd een lange bal richting het Ulftse doel gebracht, Jochem Robben volgt zijn directe tegenstander en komt onfortuinlijk in botsing met zijn tegenstander. Ondanks dat Jochem hier weinig aan kon doen, besloot de scheidsrechter de bal op de stip te leggen. Doelman Hidde Vinkenvleugel kiest de verkeerde hoek en de ruststand werd bepaalt op 1-0 voor de thuisploeg.

Na de onnodige achterstand was het aan de Ulftenaren om het tij te keren in de tweede helft. In deze tweede helft bleef Jochem Robben in de kleedkamer achter en werd vervangen door de ervaren Caz de Ruyter. Ook in de tweede helft kwamen de Ulftse Boys niet tot grote kansen en uitgespeelde aanvallen. De gastheren uit Borculo stonden positioneel sterk en wachtte tot ze de fouten aan Ulftse kant konden afstraffen. Na iets meer dan een uur spelen verdubbelde de thuisploeg de voorsprong. Een lange bal van achteruit viel over de Ulftse defensie en kwam terecht bij de Borculose spits, deze behield overzicht, legde de bal terug waarna deze door een van achteruit aangesloten speler tegendraads binnen geschoten kon worden. Dit leek de genadeklap voor de bezoekers. Tien minuten voor tijd werd een counter met een schitterende lob afgemaakt door de rechtsbuiten van v.v. Reünie waarna de eindstand bepaald werd op 3-0. Er volgde nog 1 wissel aan Ulftse zijde, in de 81e minuut werd Kees Weijers vervangen door Cas Heuvels.

Na deze teleurstellende competitiestart is het aan de equipe van trainer Geerts om de rug te rechten voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen de Keijenburgse Boys. We danken de meegereisde supporters en hopen jullie aankomende zondag te verwelkomen op sportpark Het Oerseveld.