Lievelderweg 120
7137NB
LIEVELDE
tel. 06-27221080

Zondag 9 oktober stond de wedstrijd tegen Erix op het programma. Erix dat 6 punten uit twee wedstrijden scoorde is dus goed gestart aan de competitie. Ulftse Boys was dus gewaarschuwd en moest de goede lijn van vorige week doortrekken om weer aansluiting te vinden bovenin de ranglijst. Het basiselftal van deze wedstrijd was als volgt: Hidde Vinkenvleugel, Twan kraan, Caz de Ruyter, Stefan Mijnen, Wouter Kok, Jochem Robben, Edo van Hal, Sjoerd te Boekhorst, Jelle Immink, Dominiek Seinhorst en Yorick Kaal.

Ulftse Boys begon goed aan de wedstrijd. De bal werd snel rondgespeeld en de thuisploeg had weinig in te brengen. De rood-wit-blauwen kregen in de eerste minuten gelijk al een paar goede kansen maar deze werden helaas niet benut. Erix had geen antwoord op de lange bal, die vanuit achter vaak over de laatste linie werd gegeven. Toch was het Erix dat volledig uit het niets wist te scoren. Een corner werd verwerkt en kwam rond de 25 meter bij een speler van Erix in de voeten. Deze kreeg veel tijd en schoot de bal knap binnen in de linkerbovenhoek. Geheel tegen de verhouding in was het Erix dat op voorsprong kwam. Gelukkig liet Ulftse Boys zich niet uit het veld slaan en bleven ze voetballen waardoor het gevaar aanbleef. Nadat de 6e corner alweer werd genomen voor de Ulftenaren was het  Dominiek Seinhorst die steenhard binnenkopte van binnen de 5 meter. Voor rust was er nog een gevaarlijke corner die achter bij de tweede paal kwam voor de voeten van Stefan Mijnen. Hij speelde de bal om een speler heen en schoot hard op doel, maar de keeper van Erix bood knap redding. Hierdoor bleef het 1-1 en dit was tevens de ruststand.

Na rust zag de wedstrijd er compleet anders uit. Ulftse Boys moest noodgedwongen wisselen in de rust, het was Caz die eruit ging en Omar die zijn plaats in had genomen. De eerste 15 minuten na rust werd er nog behoorlijk gevoetbald. Daarna was het vooral duels en de lange bal die werden gebruikt om mensen in stelling te brengen. Ulftse Boys ging vooral mee in het spel van Erix en dat ging ten koste van het voetbal. Wouter Kok en Edo van Hal moesten ook noodgedwongen het veld verlaten en daarvoor kwamen Pim Slutter en Max te Lintum in het veld. Toch was het Sjoerd te Boekhorst die knap de 1-2 binnenschoot uit een voorzet van de zijkant. Ulftse Boys kreeg nog de nodige kansen maar wist dit niet om te zetten in een goal. Het was Erix die in één van de laatste minuten nog een grote kans kreeg. Hidde Vinkenvleugel wist die bal knap te redden. Ook ditmaal hebben de wisselspelers aangetoond belangrijk te zijn voor het elftal van Wilco Geerts waardoor het voor volgende week weer een moeilijke keuze zal zijn om een basiselftal te kiezen.
Extra dank naar alle supporters die weer aanwezig waren bij een uitwedstrijd van Ulftse Boys. Het was mooi om te zien dat er meer supporters van Ulft waren dan van Erix zelf!

Door de winst op Erix pakken de Boys aansluiting met de top. Volgende week wacht de wedstrijd tegen Vios Beltrum op ‘t Oerseveld. Vios Beltrum dat vorig jaar nacompetitie speelde voor promotie heeft 7 punten uit 3 wedstrijden. Dit betekent dat het alles behalve makkelijk gaat worden voor de tricolores uit Ulft. De wedstrijd start om 14:00 op ’t Oerseveld.