Vogelenzangweg 31
7071PT
ULFT
tel. 0315-683725

Zondag 4 december stond alweer de een-na-laatste competitiewedstrijd van de eerste seizoenshelft gepland tegen KSV uit Vragender. Na de twee gelijke spelen van de afgelopen weken zijn de mannen uit Ulft gebrand om de eerste competitiehelft goed af te sluiten met 6 punten, hiervoor moest vandaag eerst van KSV worden gewonnen. KSV bleek de afgelopen jaren een ‘angstgegner’ voor de Boys te zijn, maar kijkend naar de stand waren de mannen in het rood-wit-blauw aan zichzelf verplicht de punten in Ulft te houden. Ulftse Boys begon vandaag met de volgende elf man aan de wedstrijd: Hidde Vinkenvleugel, Twan Kraan (84’ Pim Slutter), Milan Robben (70’ Tom Halfman), Stefan Mijnen, Joris Beumer, Jochem Robben, Kees Weijers, Sjoerd te Boekhorst, Jelle Immink, Yorick Kaal (70’ Edo van Hal) en Omar Osman (88’ Mo Staring).

De wedstrijd begon rustig maar Ulftse Boys nam hierin al wel het voortouw. In de eerste 20 minuten kreeg Yorick hierbij wat schietkansjes op de zestien meter maar resulteerde het nog niet in een doelpunt. Deze viel nog wel in de eerste helft, Jelle flitste zijn directe tegenstander voorbij waarna een afgemeten voorzet op Sjoerd in de 27e minuut resulteerde in de 1-0 voorsprong. Drie minuten later dacht Mo bijna in te vallen, als op een echte MOdeshow liep hij een keer heen en weer waarna Hidde toch de wedstrijd kon voortzetten. De ruststand werd bepaald op deze 1-0 voorsprong voor de tricolores.

In de tweede helft begonnen de Ulftenaren goed. Na wat goede kansen werd de voorsprong in de 62e minuut uitgebreid naar 2-0. Omar kopte hierbij de bal goed terug in de 16 meter waarna Sjoerd binnen kon tikken. Ondanks dat de mannen uit Vragender niet erg gevaarlijk konden worden viel in de 73e minuut toch de 2-1. Een miscommunicatie achterin bij de Boys zorgde voor deze tegentreffer. Gelukkig liet de thuisploeg zich niet van de wijs brengen en vergrootten ze de voorsprong naar 3-1. Een schot op doel van Jelle werd nog net gekeerd waarna het binnenlopen van de bal door Omar een eitje was. De slotfase was misschien nog wel het meest opmerkelijke van deze wedstrijd. Jelle dacht de 4-1 op zijn voeten te hebben maar zijn doelpunt werd door de grens uit Vragender afgevlagd voor buitenspel. Terwijl onze mannen deze goal nog met z’n allen aan het vieren waren kon de uitspelende ploeg counteren waarbij Hidde genoodzaakt was een doorgebroken speler te stoppen met een professionele overtreding. Hiervoor kreeg hij een rode kaart van scheidsrechter Sander Mulder waardoor Mo toch nog zijn invalbeurt mocht maken. De winst kwam verder niet meer in gevaar, maar volgende week zal de ploeg van Wilco het zonder hun eerste keeper moeten doen.

Voor de goede afsluiting van de eerste seizoenshelft zullen de mannen volgende week moeten winnen van en in Etten. We danken onze supporters weer voor het aanmoedigen tijdens deze wedstrijd tegen KSV en hopen jullie volgende week te zien op Sportpark de Treffer in Etten.