Vogelenzangweg 31
7071PT
ULFT
tel. 0315-683725

Zondag 16 oktober stond de thuiswedstrijd tegen Vios Beltrum op het programma. De gasten uit Beltrum zijn de competitie goed begonnen met 7 punten uit de eerste drie wedstrijden. Met 6 punten uit de eerste drie wedstrijden was het voor de ploeg uit Ulft de opdracht om aan te haken bovenaan de ranglijst. Trainer Wilco Geerts stuurde de volgende 11 namen het veld in: Hidde Vinkenvleugel, Twan Kraan, Kees Weijers, Stefan Mijnen, Wouter Kok, Jochem Robben, Edo van Hal, Sjoerd te Boekhorst, Jelle Immink, Dominiek Seinhorst en Yorick kaal.

De eerste helft ging redelijk gelijk op, al waren het de gasten die een paar kansen hadden. De ploeg uit Beltrum werd vooral gevaarlijk door lange ballen vanuit achter die over de Ulftse verdediging heen vielen. In minuut 33 kwam Vios Beltrum op een 0-1 voorsprong, ook dit was een bal die over de verdediging viel. In minuut 37 kwam Ulftse Boys weer op gelijke hoogte. Stefan Mijnen scoorde de 1-1 uit een goed ingestuurde corner. Niet veel later viel er weer een goal. Na een ongelukkig moment van onze doelman, kwamen de gasten uit Beltrum in minuut 39 op een 1-2 voorsprong. De mannen van trainer Wilco Geerts gingen aan de thee met een 1-2 achterstand.

Ulftse Boys kwam goed uit de kleedkamer, het was al snel duidelijk dat ‘de boys’ voor de volle drie punten wilden gaan. De tweede helft werd volledig gedomineerd door de ploeg uit Ulft. In het eerste kwartier na rust had Ulftse Boys wel wat mogelijkheden, maar dit resulteerde nog niet in echte grote kansen. In minuut 69 moest Sjoerd het veld geblesseerd verlaten, voor hem in de ploeg kwam Omar. Het spelbeeld veranderde niet, Ulftse Boys bleef vol voor de aanval gaan. In minuut 72 was daar dan een grote kans. Middenvelder Kees Weijers kreeg de bal voor zijn voeten in het zestienmeter gebied. Zijn schot leek er in te gaan, maar ging uiteindelijk via de paal naast. In minuut 80 kwamen de wisselspelers Max te Lintum en Enes Öztürk in het veld voor Dominiek en Edo. De thuisploeg had kansen genoeg, maar de keeper van Vios Beltrum zorgde ervoor dat het 1-2 bleef in het voordeel van de gasten. Vlak voor het einde van de wedstrijd kwam Harm het veld in voor Jochem, maar een extra aanvaller mocht niet baten. Keer op keer ging de bal er net niet in, waardoor de Boys zichzelf niet konden belonen met een punt.

Door deze zure nederlaag blijft Ulftse Boys steken op 6 punten en staat het momenteel op plek 7. Dinsdag 18 oktober om 20:00 spelen de Boys een oefenwedstrijd op het Oerseveld tegen ZZC’20. Volgend weekend is een vrij weekend. De eerst volgende wedstrijd is zondag 30 oktober, dan speelt Ulftse Boys tegen GWVV uit Varsselder. De wedstrijd op sportpark De Buitenham begint om 14:00.