Een topwedstrijd in 4C. Ulftse boys volgt VIOS Beltrum (gedeeld 1e) op drie punten.
In aanloop naar het duel met VIOS werden de jongens van het 1e klaargestoomd door Wilco Geerts! "We zijn beter, maar dan moet iedereen er staan, alles moet kloppen en de beleving moet er zijn om te winnen!"

UB startte als volgt:
Hidde - Twan - Stefan- Milan - Wouter Bl- Sjoerd- Kees - Omar - Yorick- Dominiek - Jelle

Aan de voorbereiding op de wedstrijd en de warming-up lag het niet. UB startte gezapig tegenover een ploeg die er volle bak voor ging. In de eerste 20 minuten had Ulftse boys moeite om onder de druk van VIOS uit te voetballen. Normaal vol vertrouwen, nu onherkenbaar, zonder beleving en verdedigend vaak een stap te laat. De bal werd meerdere keren als een cadeautje in de voeten van de tegenstander gespeeld.  De 3e foute inspeelpaas werd fataal, waardoor VIOS na 1 minuut eenvoudig de 1-0 kon binnen tikken uit een lage voorzet.

VIOS domineert en komt na 20 minuten op een 2-0 voorsprong via een corner. Niet veel later, kwam Twan in duel met een VIOS speler die het duel eindigde met een oliedomme natrapactie. Een terechte rode kaart. Ulftse Boys kwam daardoor tegenover 10 man te staan.
Dit zag je direct terug in het spel. Ulftse Boys domineerde het tweede gedeelte van de 1e helft. Het vertrouwen kwam terug en er werd meteen orde op zake gesteld door 2 keer te scoren. De 2-1 werd gemaakt door Dominiek en Yorick scoorde de 2-2. Na 27 minuten 2-2 tegen 10 man. Niks aan de hand zou je zeggen..

Na rust kwam Ulftse Boys wederom niet goed uit de startblokken en kon niet profiteren van een overtal situatie. Er werd ongeïnspireerd gespeeld. In plaats van de creativiteit en het kapot spelen van de tegenstander werd er gekozen voor de lange bal. Ulftse Boys miste de vechtlust en karakter die VIOS daarentegen wel toonde.

Helaas werd VIOS ook geholpen met een goal van eigen kleur. Een ongelukkige kopbal werd in eigen doel gekopt, waardoor VIOS onverwacht op voorsprong kwam. Ulftse Boys was van slag en dit werd verergerd door een counter van VIOS die leidde tot de 4-2. In eerste instantie hield Hidde ons op de been, maar de rebound kwam ongelukkig voor de voeten van een speler van VIOS, die 'm vrij in kon schieten.

Daarna probeerde Ulftse Boys nog iets te forceren met onder andere Stefan in de spits. Dit leidde uiteindelijk tot een goal, na een voorzet van Yorick werd de 4-3 ingeschoten. Een extra aanvaller, eerder in de wedstrijd, had wellicht kunnen leiden tot meerdere aanvallend gevaarlijke situaties, VIOS had namelijk veel meer moeite om de bal weg te werken. De scheidsrechter maakte het Ulftse Boys iets makkelijker en stuurde in de 85e minuut nog een VIOS speler van het veld.
Helaas wist Ulftse Boys niet van de twee man overtalsituatie te profiteren. Geen enkel punt ging mee naar Ulft, zelfs niet na de enorme kansen in de eindfase van de wedstrijd.

Voor de neutrale kijker, een vermakelijke, voor een Ulftse Boys supporter, een zwarte dag. Komende zondag zal het eerste zich weer moeten herpakken en laten zien dat ze wel degelijk behoren tot de beste van klasse 4C. Ulftse Boys speelt dan de derby tegen GWVV.