Overtuigende overwinning in Vragender, Ulftse Boys maakt zich op voor de nacompetitie.

tel. 0544-374777

Allereerst willen wij de dames en staf van het vrouwenelftal van onze vereniging nogmaals van harte feliciteren met het behaalde kampioenschap. Onder aanmoediging van onder andere een groot deel van het eerste en tweede elftal, en de nodige rookbommen en vuurpijlen, werd er afgelopen zaterdag met overtuigende cijfers (5-0) het kampioenschap binnen gehaald.

Voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen verplaatst het verhaal zich naar sportcomplex ‘de Bult’ in Vragender. Na de late, doch verdiende, gelijkmaker vorig weekend tegen vv Etten, hadden de Ulftenaren zich al zo goed als zeker verzekerd van nacompetitie voetbal voor promotie. Enkel een doemscenario kon nog roet in het eten gooien, gelukkig hadden de boys alles zelf in eigen hand en was de selectie nagenoeg helemaal fit voor de laatste wedstrijd.

Om 14.00 uur stonden de volgende elf namen op het zonovergoten, maar goed bespeelbare, veld; Mo Staring, Twan Kraan, Wouter Bluemink, Stefan Mijnen, Joris Beumer, Omar Osman, Jochem Robben, Caz de Ruyter, Yorick Kaal, Dominiek Seinhorst en Jelle Immink. De brede, fitte selectie was eigenlijk te groot voor de reservebank van de gastheren, waardoor een aantal wissels genoodzaakt waren zich in de zon op te stellen. Het arsenaal aan wissels bestond deze zondag uit; Nino van Osch, Milan Robben, Harm Keuben, Edo van Hal, Sjoerd te Boekhorst, Kees Weijers, Tom Halfman en Max te Lintum.

Waar Ulftse Boys dus moest winnen om nacompetitie zelf veilig te stellen kon KSV nog een plek op de ranglijst stijgen waardoor zij de eerste ronde voor nacompetitite voor degradatie konden overslaan. Het was echter Ulftse Boys die eigenlijk vanaf de eerste seconde de dienst uit maakte. Met veel meer balbezit en een even groot verschil in fanatisme kwam de gasten dan ook al vrij snel op een verdiende voorsprong. Na een goed lopende aanval over verschillende schijven was het uiteindelijk good-old Caz de Ruyter die Yorick kaal de diepte in stuurde met buitenkant rechts, een strakke voorzet over de grond van de linksbuiten en een overstapje van spits Dominiek (of miste hij gewoon de bal?) zorgde ervoor dat de andere flankspeler, Jelle Immink, de bal rustig kon intikken, 0-1! Al vrij vlot daarna volgde een, wat zou blijken voor de keeper van KSV, dodelijke voorzet van Joris Beumer (ondertussen ongeraakt door een groen-witte). De bal stuiterde over de doelman heen en belandde plots bij onze blonde spits voor de voeten. Die kon de bal nog even op zijn hoofd balanceren, zoals een getrainde dolfijn in Harderwijk, om hem vervolgens tegen de touwen te schieten, 0-2!
Het restant van de eerste helft was eigenlijk eenrichtingsverkeer, de auteur van dit wedstrijdverslag kan zich eigenlijk geen aanval van KSV herinneren uit de eerste helft. Een paar flitsende aanvallen zorgden nog voor een aantal niet-te-missen kansen voor de gasten, waarvan er uiteindelijk voor rust slechts 1 in zou gaan. Het was Gendringenaar Jelle Immink die, na een wat mindere wedstrijd vorige week, nu alle schroom van zich af speelde en de 0-3 binnen schoot. Na 45 min floot de scheidsrechter van dienst voor het rustsignaal. Mede door de geringe tegenstand van de thuisploeg was het een gemakkelijke eerste helft, waarbij het zomaar 0-6 had kunnen staan. Enig smetje was het uitvallen van Omar Osman, die halverwege de eerste helft werd vervangen door Sjoerd te Boekhorst.

In de rust werd er vooral bijgekomen van het warme weer, het vochtgehalte werd aangevuld door het Vragenderse water en er werd gehamerd op het behouden van de focus in de tweede helft.

Al snel in de tweede helft bleek echter dat de Boys niet hetzelfde konden opbrengen als in de eerste helft, de tussenstand en tegenstand speelden daarin misschien ook wel een rol. Het doel was om de score verder uit te bouwen na de rust om zo met een zo goed mogelijk gevoel richting de nacompetitie te gaan. Met dat goede gevoel zat het overigens na de wedstrijd wel goed, de score uitbouwen lukte helaas niet. KSV deed nog wat terug door de 1-3 te maken, maar spannend werd het niet meer. De tweede helft stond verder vooral in het teken van een aantal KSV’ers die afscheid namen en aan Ulftse zijde werd er nog aantal keer gewisseld; Edo, Milan, Kees en Max kwamen nog in de ploeg voor Caz, Dominiek, Joris en Twan. Na 90 minuten was het mooi geweest, met een zéér verdiende overwinning stelde de Ulftse Boys een plek in de nacompetitie voor promotie veilig.

Bij terugkomst op ’t Oerseveld is er nog even geproost op de overwinning én het behalen van de nacompetitie. Ook in Vragender was het Ulftse publiek weer in grote getalen aanwezig, waarvoor onze dank richting de supporters, die ons het hele jaar (ongeacht de afstand en/of weersomstandigheden) overal hebben aangemoedigd. De focus gaat nu op zondag 4 juni, wanneer de Ulftse formatie voor het eerst in jaren weer zal meedoen in de strijd om promotie tegen FC Dinxperlo. Wij hopen jullie daar (óf elders) ook weer te zien en kijken uit naar jullie support in de jacht op promotie!