3 - 3

MvR VR1 (zon)

Vrouwen zondag, VR1, 4e klasse 4

9 november 2014 10:00

Sinds de bekendmaking van de hoofdsponsor 'Interprimeur', voor alle damesteams start de wedstrijd voor Ulftse Boys vrouwen 1, op het nieuw vernoemde Interprimeur veld, tegen MVR vrouwen 1.

Beide teams zijn, gezien de stand in de competitie, aan elkaar gewaagd. Dit belooft een spannende wedstrijd te worden.

Na de aftrap was de spanning meteen merkbaar aan de zijlijn. Beide teams zijn duidelijk aan elkaar gewaagd. Na een prachtige voorzet van Ambrose, weet Tjitske na 11 minuten de 1-0 binnen te schieten. Een aantal minuten later is er weer sprake van ­een mooi samenspel tussen Tjitske en Ambrose. Echter weet de keepster van MVR de bal goed tegen te houden, waarin de 2-0 voorsprong op zich laat wachten.

In de 16e minuut is het weer bijna raak aan de kant van Ulftse Boys. Nienke weet behendig door de verdediging van MVR te komen, waardoor zij een kans creëert om op goal te schieten. De bal raakt echter de lat en eindigt in een achterbal. In de 19e minuut is de snelle spits van MVR de verdediging van Ulftse Boys te snel af en maakt zij de gelijkmaker 1-1. Een minuut of 5 later is er weer een kans voor de dames van Ulftse Boys. Helaas schiet Nienke de bal over, waarna de dames van MVR de bal weet over te nemen en richting de goal van Ulftse Boys vrouwen 1 schiet. De snelle spits van MVR was de verdediging weer te snel af, maar gelukkig weet de betrouwbare keepster Corine van Ulftse Boys de bal door een prachtige redding tegen te houden. Door een aantal kansen over en weer, begint de spanning toe te nemen in het veld. Dit beïnvloed het spel, waardoor het middenveld van Ulftse Boys de aansluiting begint te missen. Hierdoor kan de verdediging de bal niet meer kwijt en weet MVR de druk hoger te leggen en meer kansen te creëren. Toch lukt het de dames van Ulftse Boys na 42 minuten het weer op een voorsprong te zetten. Tjitske weet de bal vanaf een verre hoek over de keepster van MVR te schieten. Trainer Jan Kabel reageert hierop met "dat noemt men nu een zondagsschot". Wat bedoelt was als een voorzet, werd uiteindelijk een prachtige goal. Tjitske had haar huiswerk goed gedaan en wist de goal van Gudelj speler van AZ, die ze de avond ervoor op de tv had gezien, te evenaren.  De 2-1 voorsprong van de dames van Ulftse Boys was helaas van korte duur. In de 44e minuut weten de dames van MVR, vanuit een vrije trap de bal in het net te schieten 2-2. In de aller laatste minuut voor de rust, weet MVR nog een corner te bemachtigen. Hierdoor blijft de spanning hoog in de 1e helft. Susan Wieggers onderschept de corner met een mooie redding, waarna het fluitsignaal voor de rust volgt.

De 2e helft begint moeizaam aan de kant van de dames van Ulftse Boys. MVR speelt hier goed op in en zet meer druk. Na 10 minuten spelen, herstellen de dames van Ulftse Boys zich goed en zetten weer meer druk op de verdediging van MVR. Tjitske passeert met gemak 2 dames van MVR en lost een schot op goal. Deze wordt afgeweerd door de laatste man van MVR waardoor een corner volgt. De corner wordt genomen door Susan Wieggers, deze gaat vlak voor de goal langs en wordt over het doel gekopt door MVR. Hierdoor mag Susan doorlopen naar de andere kant voor een 2e poging. Helaas is ook deze zonder resultaat en eindigt in een doeltrap.

In de 62e minuut ontstaat er een gevaarlijke situatie, waarin er sprake is van een miscommunicatie tussen de keepster en de laatste man van Ulftse Boys. Een terugspeelbal die verkeerd ging, ging langs de keepster op. De spits van MVR reageert correct en schiet de 2-3 binnen. Hierna volgen een aantal spannende minuten, want even later is het weer MVR die door de verdediging weet te breken. Sabine redt de dames van Ulftse Boys van een verdere achterstand, middels haar bekende actie, haar ooh zo mooie, maar bewuste hakje. Ondanks dat het middenveld van Ulftse Boys de aansluiting mist, weten de dames, middels een aantal lange ballen wel enige kansen te creëren. Maar de gelijkmaker laat nog even op zich wachten. In de 85e minuut is het dan toch raak voor de dames van de thuisploeg. Nienke die een prachtige bal in het net werkt, door de genomen corner van Susan Wieggers. MVR wordt in de 86e minuut dan toch weer gevaarlijk en het lukt hen om niet 1, niet 2, maar 3 keer een schot op goal te lossen. Waardoor de keepster Corine van de Ulftse Boys weer aan het werk wordt gezet en alle 3 de schoten fantastisch weet te houden. Dan is het weer de beurt voor Ulftse Boys. Onze vlugge Ambrose krijgt de bal op haar hoofd, maar deze eindigt naast de goal. Tjitske krijgt het weer voor elkaar om langs een aantal dames van MVR te komen met de bal. Hierbij wordt zij gehinderd waarna een vrije trap volgt. Susan Wieggers neemt de vrije trap in de 89e minuut, maar ook deze is tevergeefs en gaat net over de goal. Als laatste kan Tjitske in de blessuretijd, nog een poging wagen op de winst. Met alle spanning en vol verwachting, zowel aan de zijlijn als op het veld, zien we de bal helaas over gekopt worden. Zodra de keepster de uittrap had genomen klonk het fluitsignaal. De moeizame wedstrijd eindigt in een 3-3 gelijkspel.