7 - 0

Ulftse Boys JO11-2

E-pupillen zaterdag, E2, 5e klasse 27

15 november 2014 9:00

's Ochtends 8 uur vertrek vanaf UB naar Diem. Ondanks het vroege tijdstip is de geblesseerde Lucas Temmink ook aanwezig om zijn team aan te moedigen. En dat kunnen ze gebruiken want een grote uitdaging ligt te wachten, omdat dvc nog geen wedstrijd heeft verloren. In de voorbespreking door Freddy en Roy wordt duidelijk dat de coaches hier al een tactisch plan voor hebben uitgedacht. Op de spiegel van de kleedkamer tekent Roy het plan uit en de boys gaan er achter staan.

Na de aftrap van de boys blijkt al snel waarom DVC'26 bovenaan staat.
Door goed combinatiespel scoort DVC in de derde minuut de 1-0. De toon is gezet maar de boys weten wat ze te doen staat. DVC heeft een sterke voorhoede maar langs de rechterflank weet Ruben twee keer op rij zijn mannetje te passeren en de bal richting doel van de tegenstander te krijgen. 8e minuut komt Meinte voor Melaad in het veld. Het is duidelijk dat de boys zeker tegengewicht kunnen bieden waar het de eerste paar minuten niet op leek. 11e minuut weet DVC met een gevaarlijke actie voor het doel van UB te komen maar door goed uitkomen van Jesse schiet de aanvaller net over. Marlon komt in het veld voor Bram en DVC probeert het een paar keer met afstandsschoten op het doel maar zonder resultaat. We zijn een kwartier onderweg en Daan weet met een solo-actie richting de keeper van DVC te komen maar wordt toch gestopt door de verdedigers. Helaas valt het 2e doelpunt snel aan de andere kant. Door verwarring bij de verdediging weet DVC te profiteren: 2-0. Twee minuten later weten de Didamse spelers als snel 3-0 te scoren in een vergelijkbare situatie. De mannen uit Didam zijn sterk en het kost veel kracht om scherp te blijven verdedigen. Lucas Kersten blijkt weer van veel waarde deze wedstrijd en zet regelmatig de stofzuiger op de hoogste stand. Ook UB krijgt z'n kansen, in de 20e minuut komt Milan goed voor en passt geweldig naar Daan die met een schot op het doel net mist. 21e minuut weet Didam uit een corner indirect het doel voor de 4e keer te vinden door dat UB de bal achterin niet weg krijgt. Arkan laat ook direct in zijn eerste wedstrijd voor de UB E2 zijn waarde zien. Een paar keer maakt hij flinke meters aan de zijkanten van het veld. 24e minuut weet Bram een corner te versieren die tot gevaar leidt voor het doel van DVC.

We gaan rusten. Sterke limonade en een realistische donderspeech van Roy sterken de boys aan en gaan fel van start in de 2e helft. Twee mooie kansen ontstaan hieruit maar geven teveel ruimte weg waar uit het in 2 minuten 5 en 6-0 wordt. De boys laten de koppies niet hangen en blijven net zo fel en inzet tonen waar menig eerste divisie club nog wat van kan leren. Kay rent zich de longen uit het lijf door zowel te verdedigen als aan te vallen. Aanvoerder Marlon probeert het overzicht te behouden en aanwijzingen te geven. Meinte kan uit een cornersituatie voor DVC driekwart van het veld oversteken ondanks de 4 DVC-spelers om hem heen maar dat is net een mannetje teveel. Er volgen een aantal gevaarlijke aanvallen door DVC maar de verdediging van UB weert zich kranig waarbij Jesse een hoofdrol opeist. Melaad weet ook een paar keer op een geweldige manier de tegenstander op het verkeerde been te zetten. Uit een countersituatie komt er dreiging van de UB maar door een lange trap terug richting doel UB weet DVC de 7-0 te scoren.

UB geeft niet op en vecht als een leeuw en verdient een doelpunt. DVC blijkt gewoon een maatje te groot maar de Ulftse Boys blijven strijden voor wat ze waard zijn en voorkomen een veel grotere uitslag op grootse wijze. Het blijft 7-0 maar toch een knappe prestatie van de mannen uit Ulft want door inzet te blijven geven voorkomen ze erger.