Ulftse Boys D1 op weg naar kampioenschap

0 - 11

Ulftse Boys JO13-1

D-pupillen zaterdag, D1, 3e klasse 15

22 november 2014 9:30

Wederom een uitwedstrijd voor de boeg (de 3e op rij). Na de moeizame overwinning van vorige week tegen Babberich moesten we vandaag naar Beek. Peeske D1 staat laag op de ranglijst maar in deze competitie zegt dat niet zo veel….  Onze doelstelling is de laatste twee competitiewedstrijden om te zetten in overwinningen alleen dan zijn we zeker van een kampioenschap.

Na een prima teambespreking en dito warming up zijn we om 0930 gestart met de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut werd er voortreffelijk gespeeld met veel combinatiespel en een paar prachtige acties (waaronder enkele panna’s en akka’s).  In de 5e minuut is het Zejad die ons op voorsprong zet door een prachtig afstandsschot wat in de kruising verdwijnt. De kansen stapelden zich op echter werden deze helaas niet omgezet in doelpunten. Pas in de 24e minuut van de eerste helft is het Nigel die met een kopbal de stand op 0-2 zet (pass Daan Alejandre). Weer 4 minuten later is het Darren die de 0-3 op het scorebord zet wat ook direct de ruststand is.

In de rust bespreken we nog even dat het doelsaldo wel eens van belang kan worden indien wij samen met Rijnland bovenaan eindigen aan het eind van het seizoen. Vandaar dat we blijven hameren op combinatievoetbal in plaats van te veel individuele akties. En dat heeft de tegenstander geweten….. Daar waar de kansen in de eerste helft niet werden benut ging dat in de 2e helft anders. Nigel en Zejad zorgen al snel voor de 0-4 en 0-5. Vervolgens wordt er een overtreding gemaakt op een van onze spelers en kon Nigel aanleggen voor de 0-6. Met de 2e kopgoal van de ochtend zorgt Nigel ook voor de 0-7. We zitten dan pas halverwege de 2e helft…..  Darren zorgt voor de 0-8, Justin voor de 0-9 en wederom Nigel en Zejad zetten de 0-11 eindstand op het scorebord.

Vandaag hebben we dus en de drie punten binnengehaald en gewerkt aan het doelsaldo dus hebben we alles nog in eigen hand. Onze voornaamste concurrent Rijnland D1 heeft ook gewonnen het afgelopen weekeind. Rijnland heeft net als ons alles gewonnen en 1x gelijk gespeeld. Alsof het zo moet zijn spelen we uitgerekend aanstaande zaterdag onze laatste competitiewedstrijd tegen Rijnland D1 om 09:15 uur. Bij winst zijn wij zeker van het kampioenschap bij een gelijkspel gaat het doelsaldo doorslaggevend worden.