RKPSC 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse D

23 november 2014 14:00

Selle, J.A. te

Op zondag 23 november stond de belangrijke thuiswedstrijd tegen RKPSC uit Pannerden op het programma in de 4e klasse D. De ploeg uit Pannerden stond voor aanvang van de wedstrijd één punt boven de ‘Boys’, en bovendien werd het na drie gelijke spelen tegen achtereenvolgens ’t Peeske (thuis, 3-3), Rijnland (uit, 1-1) en Westervoort (thuis, 0-0) weer eens tijd voor de mannen van trainer Stephan Fleming om drie punten te pakken.

Dit moest gebeuren zonder de nog altijd geblesseerde Rick Bannink, Jordy Schepers en JP Luciana. Ook Caz de Ruyter was er deze middag niet bij. Om 14:00 uur verschenen daardoor de volgende elf namen aan de aftrap op Sportpark ’t Oerseveld: Bouman; Van den Heuvel, Gerritsen, Siemes, Aalders; Althoff, Mijnen, Rijntjes; van Beek, Gebbinck en Perloy. De drie spelers die deze middag op de reservebank plaats moesten nemen, waren D. Robben, J. Robben en Guzman.

De thuisploeg leek nerveus aan de wedstrijd te beginnen, veel ballen werden ingeleverd bij de tegenstander en kansen werden er niet tot nauwelijks gecreëerd. De blauw-witten uit Pannerden daarentegen vonden elkaar makkelijker en creëerde enkele kansjes die, gelukkig, niet benut werden. De eerste goede aanval van de ‘Boys’ resulteerde echter direct in een doelpunt. Gebbinck stuurde in de 21e minuut met een prachtige boogbal de razendsnelle Perloy weg, hij bleef alleen voor de keeper uiterst koel en schoof de bal onder hem door: 1-0!

De openingstreffer leek de thuisploeg het vertrouwen te geven dat ze nodig hadden, combinaties gingen beter lopen, meer duels werden gewonnen en meer kansen werden gecreëerd. Het was enkele minuten na de openingstreffer Gebbinck met een goede mogelijkheid om de score te verdubbelen. Een geweldige pass door de lucht van Perloy kwam aan bij Gebbinck, hij kapte twee tegenstanders uit en bedacht zich geen moment. Het schot werd echter gekraakt waardoor deze aanval strandde in schoonheid. Des te harder was de klap die rood-wit-blauwen zo’n tien minuten voor rust te verduren kregen. Enkele minuten eerder had de thuisploeg nog geluk toen een aanvaller van RKPSC uit de rebound van een vrije trap op de paal schoot, maar nu was het raak.. Vanaf een meter of 25 van het doel van Bouman was het de speler van RKPSC die de bal vol op de slof nam, en de bal achter de kansloze Bouman ramde. Met deze 1-1 was direct de ruststand bereikt.

De tweede helft begon met een wijziging bij de Ulftenaren. Mijnen was na een tik op zijn enkel in de eerste helft te geblesseerd om verder te spelen, en hij werd vervangen door D. Robben. Het elftal van trainer Fleming begon een stuk feller aan het tweede bedrijf, dat leidde tot een aantal mogelijkheden. Van Beek was nog het dichtst bij een treffer, maar hij struikelde onderweg naar het doel. Na een uur gespeeld te hebben kon echter toch voor de tweede keer de ‘Altener der Sauer’ gedraaid worden. Weer was het Rik Perloy die op snelheid zijn bewaker en de keeper omspeelde en de bal netjes in het lege doel tikte, 2-1!

In de resterende tijd ontstond een boeiend gevecht om de punten. De gasten uit Pannerden vielen veel aan, maar creëerden desondanks amper kansen waardoor de rood-wit-blauwe muur eenvoudig overeind bleef. In de tegenstoot ontstonden via de razendsnelle Perloy en Van Beek nog wel enkele kansen voor de thuisploeg.

Zo bood Rijntjes met een uitstekende voorzet een niet te missen kans aan Van Beek. Heel ’t Oerseveld stond al met handen in de lucht toen men zag dat de bal op miraculeuze wijze toch naast werd geschoten. Enkele minuten later kreeg ook Gebbinck nog een grote kans om de overwinning, en daarmee drie hele belangrijke punten, veilig te stellen. Nadat Perloy de bal vanaf de achterlijn teruglegde op de penaltystip schoot Gebbinck de bal echter voorlangs.

In een knotsgekke slotfase, waarin de scheidsrechter besloot om maar liefst 10 minuten blessuretijd bij te tellen, voltrok zich in de allerlaatste minuut het vonnis over de ‘Boys’. Na een hoekschop van RKPSC kon er vrij ingekopt worden, Bouman redde volgens de scheidsrechter achter de doellijn, 2-2.. Een eeuwenoude voetbalwet over gemiste kansen en de tegenstander die dan toch scoort zorgde voor een totale deceptie bij de thuisploeg, weer werden drie zeker lijkende punten ons afhandig gemaakt in de absolute slotfase.

Het eerste elftal wil alle supporters bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun deze middag, wij hopen velen van u aanstaande zondag in Kilder te mogen trakteren op drie punten!

Bouman; Van den Heuvel, Gerritsen, Siemes, Aalders; Althoff, Mijnen (D. Robben), Rijntjes; Van Beek (J. Robben), Gebbinck, Perloy.