Ulftse Boys verliest belangrijke wedstrijd in en tegen Kilder

4 - 1

Mannen zondag, 1, 4e klasse D

30 november 2014 14:30

Simmelink, G.J.

Op een koude zondagmiddag stond op sportpark De Tol het affiche Kilder – Ulftse boys om 14:30 uur op het programma. Het is een belangrijke wedstrijd waarin winst zeer welkom is, zodat de weg omhoog ingeslagen kan worden. Na een aantal puntendelingen op rij vond de ploeg van trainer Stephan Fleming het tijd om weer eens te winnen. Tegen ’t Peeske werd een 3-1 voorsprong weggegeven en tegen Rijnland werd 1-1 gespeeld. Dit werd gevolgd door een knappe puntendeling met koploper Westervoort en een 2-2 tegen RKPSC. De laatste vier wedstrijden dus niet verloren, maar de keerzijde is dat er meer punten in zaten.

De ploeg van trainer Fleming startte met de volgende elf spelers: Bouman, Van den Heuvel, Gerritsen, Siemes, Aalders; Althoff, Mijnen, Rijntjes; Van Beek, Gebbinck, Perloy.

Het eerste gedeelte van het duel stond vooral in het teken van ‘hotsenknotsen’ voetbal. Ballen werden naar voren geschoten maar kwamen net zo hard weer terug. Dat dit van ondergeschikt belang was, was duidelijk want dit werd door de technische staf in de wedstrijdbespreking besproken. Alleen de drie punten telden, en dat was te zien. De Boys kwam niet aan voetballen toe en probeerden met ballen achter de verdediging te gooien de snelle voorhoede in stelling te brengen. Dit lukte meerdere malen, maar tot gevaar leidde dit niet.

Na 12 minuten kreeg Kilder een penalty, nadat de scheidsrechter een handsbal van Gerritsen had geconstateerd. Een Kilderspeler schoot de bal richting Bouman, Gerritsen blokte de bal inderdaad met zijn arm, maar deze werd tegen het bovenlichaam aangehouden en dus ging Ulftse Boys’ laatste man niet met de hand naar de bal, waardoor over de beslissing van de leidsman getwijfeld kan worden. Gelukkig voor het Ulftse team werd de bal naast geschoten.

Na 20 minuten verliet Rijntjes geblesseerd het veld, nadat in een onschuldig duel een tegenstander op zijn enkel ging staan, die omsloeg. De Ruyter verving Rijntjes, en had deze wedstrijd een aantal mooie steekpasses in petto.

Ulftse Boys kwam op gaandeweg de eerste helft op een 1-0 voorsprong, nadat Perloy een foutieve pass van de Kilderdoelman breed op rechtsbuiten Jorn van Beek legde, die simpel kon binnen tikken. Met deze stand werd de rust opgezocht, en bij de Boys heerste een positief gevoel. Dit positieve gevoel werd in de tweede helft totaal aan diggelen geschoten. Eerst belandde een vrije trap van Kilder achter Bouman, waarna ook een vrije trap werd binnengekopt. Door deze goals keek de Boys tegen een achterstand aan. Het werd nog erger, want Kilder maakte de 3 en 4-1. De ploeg uit Ulft ging met lege handen naar huis.

Bouman, Van den Heuvel, Gerritsen, Siemes (Palm), Aalders; Althoff, Mijnen, Rijntjes (De Ruyter); Van Beek, Gebbinck, Perloy.