1 - 4

Ulftse Boys JO19-1

Harm Keuben (penalty)

15 november 2014

Er stond vandaag voor de A1 een vriendschappelijke wedstrijd gepland in Loil, de tegenstander was de A1 van SV Loil. Rond 14:00 uur kwamen de boys aan op sportpark “de korenakker”. Na het omkleden begon de A1 met een warming up, gevolgd door een fel positiespel, hierna gingen de boys terug de kleedkamer in voor de wedstrijdbespreking. De focus en concentratie waren duidelijk aanwezig en het team stond erop weer eens een goed resultaat neer te zetten. Rond 14:45 kwamen de volgende spelers het veld op:

Bram U, Bas, Marnix, Rick, Joost, Senne, Jochem (C), Robin, Roel, Harm, Morrison.

Na de formaliteiten met de aanvoerders en scheidsrechter werd er dan eindelijk afgetrapt, de boys begonnen goed aan de wedstrijd en pakten gelijk het initiatief. Er werd goed gecombineerd en wanneer er balverlies geleden werd speelde de felheid een belangrijke rol bij het snel heroveren van de bal. Dit alles creëerde voor de boys een aantal goede doorbraken, vooral via de flanken, Roel was daarin belangrijk met zijn snelheid. Tot een doelpunt kwamen de boys echter niet. Het doelpunt viel namelijk aan de andere kant, de tegenstander maakte via een goede counter de openingstreffer, het was 1-0 voor Loil. Bij de boys heerste echter het gevoel van dominantie en iedereen wist dan ook dat er nog niets aan de hand was. Al snel werd er gelijk gemaakt door een mooie uitbraak in het midden van het veld van aanvoerder Jochem, hij schoof de bal in het doel, de keeper van de tegenstander was kansloos. 1-1 was de stand, daar bleef het echter niet bij, door een prachtige crosspass van invaller Baris kon Roel de bal afleggen op Jochem, voor hem was het afronden een koud kunstje 1-2. Dit was tevens de stand waarmee de teams gingen rusten.

Na de rust kwam de A1 het veld weer op, nog altijd vol van het goede gevoel van de voorsprong. In het begin van de tweede helft bleek het echter nog lastig het hoge niveau van voor rust vast te houden. Dit was grotendeels de verdienste van de tegenstander die er fel op ging en de boys met vechtvoetbal probeerden af te bluffen. Dit leverde voor Loil echter geen grote kansen op. De boys wisten na een aantal minuten het niveau weer op te pakken en er werd al snel een penalty uitgelokt in het voordeel van de Ulftse Boys. Harm ging hem nemen, met spanning werd er toegekeken hoe Harm de bal in de rechter hoek van het goal schoot. De keeper van de tegenstander zat er nog wel aan maar dat mocht niet baten voor Loil, 1-3. Na dit doelpunt waren de boys weer heer en meester op het veld er werden geen kansen meer weggegeven. Vlak voor tijd completeerde Jochem een prachtige hattrick door in een 1 op 1 situatie met de keeper van Loil rustig te blijven. 1-4 was de eindstand.

De Wissels in deze wedstrijd waren: Baris, Marc en Bram T.