4 - 3

Ulftse Boys VR1 (zon)

Vrouwen zondag, VR1, 4e klasse 4

12 april 2015 10:00

Met een straf windje en een zonnetje die zich voorzichtig laat zien is het om 10.00 uur tijd om de wedstrijd te beginnen in Zevenaar. Voordat het zover is controleert de scheids eerst of onze vlagger Tonnie wel heeft warm gelopen. Natuurlijk heeft Tonnie dit gedaan, ook al dacht de scheids hier anders over: "Ik heb je niet zien rennen hoor...". Toch was Tonnie echt wel HEIT.

Maar goed, het startsein. Ulftse Boys zetten meteen druk en krijgt
al in de tweede minuut een hoekschop. Susan zet hem mooi voor, maar helaas beland de bal in de handen van de keeper. Vervolgens is er een tegenaanval die direct in een doelpunt eindigt, 1-0. De achterhoede zit er nog niet helemaal in en moet nog even wakker worden. Wij laten ons echter niet kennen en Nienke scoort dankzij een voorzet van Marieke H, 1-1. Er wordt volgens de kant 'mat' gevoetbald ofwel we zijn te afwachtend en niet fel genoeg.  Susan W. zorgt er in eerste instantie nog voor dat er niet gescoord wordt, door te zorgen dat de bal niet in een open doel beland. Helaas vindt de tegenstanders toch het doel en zet de stand op 2-1. Zo wordt er heen en weer gevoetbald.

Ulftse Boys heeft de overhand, maar maakt de kansen niet af. Tjitske die een paar tegenspeelsters uitspeelt, de bal voorzet en... De bal gaat er niet in. SDZZ is daartegen fel en zet behoorlijk vaak de sliding erin. Zo wordt er ook een flinke overtreding op Tjitske gedaan. Jammer genoeg benutte we dan niet de vrije trap. SDZZ benutte wel hun kansen en scoren,
3-1 en vervolgens de 4-1 uit een hoekschop. Dit is tevens de ruststand.

De tweede helft vechten we terug en komen we door een vrije trap van Susan W., die erin getikt wordt door Nienke, weer ietsjes dichterbij 4-2. De kramp slaat toe bij SDZZ. Ulftse Boys maakt hier gebruikt van en door een mooi samenspel tussen Tjitske en Ambrose wordt het 4-3. Nog even de moed erin houden. SDZZ gooit de rem erop en rekt behoorlijk wat tijd. Ze lopen nog niet achteruit om een bal op te halen. Gelukkig heeft de scheids een stopwatch: "Ik heb de stopwatch ingedrukt hoor, maakt allemaal niet uit.". Jammer genoeg wordt de inzet in de tweede helft niet beloond en laten we drie punten liggen.

C
omplimenten voor de dames, jullie stonden er!! Op naar donderdag, een spannende wedstrijd tegen PAX. Misschien kunnen we PAX nog even weerhouden van en kampioenschap....