Assist: Remco Römer
68'

Mannen zondag, 4, 6e klasse 10

1 maart 2015 10:00

Vandaag staat de uitwedstrijd tegen Zeddam op het programma. Om 10 uur mogen we aan de aftrap verschijnen voor wat een lastige wedstrijd beloofd te worden. Aangezien we thuis in de laatste minuut een punt wisten te redden tegen 9 Zeddammers.

De eerste winst behalen we direct bij de tos, de keus tussen de Euro en aan de andere kant de Spaanse koning Juan Carlos word door Rob goed geraden. En zodoende starten we met de wind in onze rug. En de wind in de rug dat hebben we zeker. Vanaf minuut 1 word er in alle linies scherp gestart en zijn we de baas op Zeddamse bodem. Geduldig gaan we op zoek naar openingen in de verdediging. Er word goed gecombineerd en al snel ontstaan er mogelijkheden. Na 10 minuten is het raak. De bal word sterk veroverd door Mathieu. En Chris word hierna weggestuurd en rond oog in oog met de doelman beheerst af in de lange hoek. Na de 0-1 gaan we goed door. We combineren goed en krijgen daar ook de ruimte voor van onze tegenstander. Het veld is groot en daar maken we optimaal gebruik van. Bij balverlies zitten we kort en storen we direct op de laatste linie van onze tegenstander. Hier weten ze zich geen raad mee zodat we snel weer balbezit hebben. Het vele balbezit leid tot enkele mooie aanvallen en kansen. Na een minuut of 20 word Gideon op rechts vrijgespeeld en loopt op via de flank. Een voorzet gevangen door de wind beland boven de doelman op de lat en komt terug voor de voeten van Chris die zijn tweede treffer maakt. Volgens Gideon was het een bewuste bal en zo mogen we toch wel zeggen dat dit een pracht assist was. Ook na de 0-2 veranderd het spelbeeld niet en we blijven de bovenliggende partij. Dit leidt in de resterende tijd tot nog 3 treffers. De 0-3, 0-4 en 0-5 komen op naam van Remco, Sander en Chris.

Uitermate tevreden gaan we rusten. We willen het in de tweede helft een goed vervolg geven. En dit gaan we doen met Björn en Raymond voor Sander en Tom.

De tweede helft probeert Zeddam ons in de beginfase vroeg vast te zetten en het spel wat compacter te houden. Zo is de tweede helft in de beginfase iets meer in evenwicht. Echter gevaar word er nog steeds maar aan een kant gesticht. Na enkele kansen is het in de 68e minuut weer raak. Een prachtige uitval met goed combinatiespel word door Remco op aangeven van Gideon afgerond. Na de 0-6 is het verzet gebroken en krijgen we nog wat mogelijkheden op meer. Echter bij 0-6 blijft het. In de slotfase krijgt Zeddam ook nog een mogelijkheid echter we houden de nul op deze voor ons mooie ochtend. En sluiten de overwinning hiermee in stijl af.

Tevreden keren we huiswaarts en mogen trots zijn op deze collectieve topprestatie van vandaag! De verslaggever heeft genoten en ook de grensrechter zei na afloop genoten te hebben van het spel en trots te zijn op het team.