...

Mannen zondag, 4, 6e klasse 10

29 maart 2015 9:30

Vandaag mogen we aantreden tegen de naaste buren uit Gendringen. Een ploeg waar we in de uitwedstrijd onder dezelfde druilerige omstandigheden ten onder gingen.

Vandaag zijn we vanaf de aftrap de betere ploeg. We zoeken op het moeilijk bespeelbare veld naar openingen in de verdediging en dit lukt al snel. Een paar diepe ballen belanden perfect achter de verdediging en dit levert kansen op. Waaronder een bal die voor de keeper lijkt te zijn. Echter Chris is net sneller en glijd de bal in. De bal beland helaas op de paal. Echter kansen blijven komen en het lijkt wachten op de openingstreffer. Na een kwartier krijgen we een hoekschop. Rob neemt de hoekschop en zoals wel vaker legt Rob de bal perfect op een presenteerblaadje neer. Remco weet hier wel raad mee en kopt de bal hard en knap raak. De voorsprong is er en het is zaak nu de wedstrijd snel in het slot te gooien. Dit lijkt te gaan gebeuren als Peter de bal lang geeft en Chris knap door kopt. Chris brengt hiermee Sander in stelling. Sander kan hiermee na 18 minuten over rechts doorkomen en de bal binnen schuiven. 2-0 na een kleine 20 minuten en het overwicht is duidelijk. Niets lijkt een mooie ochtend nog in de weg te staan. We blijven het spel bepalen en de bovenliggende partij en rustig zoeken naar meer treffers. Na een minuut of 25 lijkt een aanval van onze tegenstander weer vroegtijdig te stranden echter de bal word niet goed verwerkt en beland voor de voeten van een aanvaller van Gendringen. Deze aarzelt niet en legt de bal vanaf de 16 knap en hoog over Peter in de verre hoek. Uit het niets heeft Gendringen de anschlusstreffer te pakken. Zonde dat we de spanning terug laten keren. Echter we pakken het weer op en zoeken naar mogelijkheden om de marge weer 2 te maken. Het duurt niet heel lang voor we de mooiste treffer van de ochtend zien. Een pass van Mark beland net in de 16 meter. Dennis ziet de bal door de lucht komen met de rug naar het doel. Dennis draait en neemt de bal met een halve omhaal ineens uit de lucht en schiet prachtig de 3-1 in de lange hoek! Een treffer zoals Anass Achabar die onlangs maakte tegen PSV en die waarschijnlijk de hele wereld over was gegaan. Ware het niet dat Raymond in de basis stond en er dus geen opnames van gemaakt zijn. We krijgen kansen op meer maar wederom laten we Gendringen door een slordigheid terug keren in de wedstrijd. En afgeweerde bal beland in de zestien en dient weggewerkt te worden echter dit lukt half. Gendringen is hierop attent en rost de bal achter Peter. Zo is het nog voor rust 3-2 en de marge klein.

In de rust zijn er geen wissels aangezien we alleen de niet geheel fitte Bart op de bank hebben zitten.

Na rust krijgen we hetzelfde spelbeeld Ulftse Boys de betere ploeg en de kansen. Gendringen probeert het wel. Echter tot kansen leidt het niet en tot doelpogingen al helemaal niet. Peter hoeft zich daarom ook niet ontzettend in te spannen in het tweede bedrijf. De Boys krijgt nog wel enkele kansen die worden beëindigd met wisselend resultaat. Kansen van Chris en Sander eindigen nog zonder resultaat. Echter Chris weet nog wel twee keer het net te vinden. 1 keer naar goed storend werk van Dennis en de ander uit een hoekschop waar Gendringen betwist of de treffer goedgekeurd mocht worden omdat de keeper hierbij gehinderd zou zijn. Hier was echter geen spraken van en zo komt in de 88e minuut de eindstand van 5-2 op het bord.

De 3 punten zijn binnen en die hebben we hard nodig om ons te handhaven in de subtop. Aangezien komend paasweekend lastige wedstrijden op het programma staan tegen koploper Viod en subtopper Silvolde. Komt allen dus aankomend weekend onze jongens steunen.