3 - 3

SDOUC 7 (zon)

Mannen zondag, 5, 7e klasse 15

22 februari 2015 9:30

De zondagochtend begon in de mist met een veld dat nog volledig wit was. Op het moment dat de wedstrijd begon was de mist redelijk opgetrokken en verdween de witte laag op het veld al geleidelijk, de tweede seizoenshelft kon eindelijk beginnen.

Vandaag direct de sportieve burenruzie met SDOUC. We hadden nog wat goed te maken want de uitwedstrijd werd eerder dit seizoen verloren. We begonnen dan ook vol goede moed aan de wedstrijd. We hadden het betere van het spel zonder tot grote kansen te komen. SDOUC trok zich terug en was gevaarlijk in de counter, hetgeen hen enkele kansen opleverden. Helaas voor ons, wisten zij voor rust twee maal het net te vinden waardoor we met een 2-0 achterstand gingen rusten.

Na rust ging het een stuk beter en wisten we SDOUC verder onder druk te zetten, we waren de betere ploeg en het was wachten op de eerste goal. Die kwam er al vrij snel door een diagonaal schot van Frank. De gasten werden zenuwachtig en kwamen er eigenlijk niet meer aan te pas, een bal die door de keeper werd losgelaten kon door Frank net niet worden binnengegleden, een teenlengte.. Vrij snel daarna een goede actie over links, een voorzet van Sander die door Alfred goed werd binnen gekopt, de gelijkmaker.

Daarna werd er vol druk gezet en gingen we door op jacht naar de voorsprong. De gasten van SDOUC kregen nog wel een paar kansen, Mike plukte met een fantastische redding nog een bal uit de kruising en hield er nog eentje onder uit de hoek. Maar de voorsprong voor ons kwam er toen de keeper wederom een bal los liet. Frank was doorgelopen en was er als de kippen bij om de bal binnen te schieten, 3-2. Na de voorsprong vielen we iets terug maar kregen we nog steeds enkele gigantische kansen die helaas niet werden afgemaakt.

De ijzeren voetbalwet zegt dan ook dat wanneer je zelf de kansen niet afmaakt je de goal tegen gaat krijgen en helaas, het geschiedde in de aller laatste minuut. Een verkeerde terugspeelbal van Walter werd onderschept, het schot op goal was niet heel erg goed maar werd onderweg niet goed verwerkt door Sander waarna de bal in de kruising verdween, 3-3.

De aftrap mocht voor de vorm nog genomen worden, maar direct daarna was het afgelopen.

Helaas, we hadden meer verdiend dan dit ene punt, maar ja, het is niet anders ...