Hoften, A.G. van

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Ulftse Boys 1 (zon)

Na de gewonnen wedstrijd uit in Westervoort wachtte de Boys vandaag wederom een wedstrijd tegen een hoog geklasseerd team. Om Loil te bestrijden werd er gekozen voor een 4-4-2 opstelling met de volgende namen: Bouman, Siemes (V.d. Heuvel), Gerritsen, Schepers, Aalders (J. Robben), Althoff, Bannink, Rijntjes, Gebbinck, Perloy en Mijnen.

De wedstrijd begon goed met na ongeveer 10 minuten de eerste grote kans voor Roel Gebbinck. Na een goede aanval kon Roel naar zijn linker draaien om te schieten. Met enige twijfel draaide Roel nog een keer naar zijn rechter waardoor het schot geblokt kon worden. Ulftse Boys probeerde door te drukken en dit resulteerde in de 0-1 van Rik Perloy. Van achteruit werd de bal ingespeeld bij Stefan mijnen die wegdraaide bij zijn tegenstander en Rik Perloy de diepte in stuurde. 1 op 1 met de keeper faalde Rik niet en scoorde de 0-1. Na de 0-1 werd het spel van Ulftse Boys slordiger en hielp het hiermee Loil in de wedstrijd. Na ongeveer een half uur spelen kreeg Loil een penalty. De penalty werd beheerst ingeschoten en met 1-1 werd er gepauzeerd. Dat het 1-1 was in de rust, was grotendeels aan Jaap Bouman te danken die nog een aantal ballen goed wist te pakken.

In de rust werd er vanuit de staf aangegeven dat het voetbal weer opgepakt moest worden en dat de mannen binnen het veld zich niet bezig moesten houden met randzaken maar de focus moest op het voetbal liggen.

De tweede helft was een helft met kansen over en weer. Een aantal keren werd er te snel voor de diepte gekozen waardoor de precisie ontbrak voor een goed vervolg. Ook was de eindpass niet altijd zuiver genoeg waardoor Ulftse Boys zichzelf niet kon belonen met nog een doelpunt. Aan de andere kant was Loil ook nog een aantal keren gevaarlijk door de snelle buitenspelers. Jaap Bouman was ook de tweede helft van groot belang voor zijn ploeg door wederom een aantal ballen te stoppen.

Terugkijkend een terechte uitslag. Volgende week wordt er gevoetbald uit in Pannerden bij RKPSC. Een ploeg die een goede reeks heeft neergezet en nog meedoet voor het kampioenschap.