Ulftse Boys ziet veldoverwicht niet terug in eindstand

Stefan Mijnen (intikker)

Mannen zondag, 1, 4e klasse D

1 maart 2015 14:00

Ginkel, G. van

Afgelopen zondag stond de zeer belangrijke wedstrijd Ulftse Boys 1 – HC’03 1 op het programma. De belangen van deze wedstrijd waren bekend bij het team. Er moest namelijk gewonnen worden om handhaving in de 4e klasse te bewerkstelligen.

Ulftse Boys begon met de volgende 11 namen aan de wedstrijd: Jaap Bouman, Marijn van de Heuvel, Steven te Lintum, Chiel Gerritsen, Jordy Schepers, Jesse Rijntjes, Roel ten Broek, Geert Althoff, Roel Gebbinck, Stefan Mijnen en Rik Perloy. Op de bank namen Jorn van Beek en de gebroeders Dion en Jochem Robben plaats. Rick Bannink, Dirk Siemes en Caz de Ruijter waren geschorst.

Meteen in de 1ste minuut van de wedstrijd kreeg HC’03 een grote kop kans. Gelukkig was keeper Jaap alert en kon de bal uit de hoek tikken. Tijdens zijn redding knalde Jaap tegen de paal aan met mijn hoofd. Gelukkig had Jaap nergens last van en kon hij verder. Na dit moment pakte Ulftse Boys het op en begon te voetballen. Organisatorisch stond het vandaag erg goed en werden er weinig kansen weg gegeven. Daar tegenover stond dat de Boys een aantal grote kansen heeft gekregen in de eerste helft. Rond de 22e minuut werd Rik Perloy aan de linkerkant weggestuurd. Hij sneed goed naar binnen en gaf een lage voorzet met links. Stefan Mijnen kwam goed voor de man, maar kon de bal helaas niet voldoende kracht meegeven en de keeper kon de bal oppakken. In het verloop van de 1e helft was de goed spelende Roel Gebbinck een aantal kregen dreigend vanaf de rechterkant. Een aantal keer mocht hij aanleggen om op doel te schieten of bereide hij een kans voor, maar helaas geen doelpunt.

De 2e helft ging grotendeels op dezelfde wijze verder als de 1ste helft. In het begin van de 2e helft was het veldoverwicht de eerste 10 minuten in handen van HC’03, maar zij creëerde daar geen grote kansen uit. Daarna kwam het heft weer in handen van de thuisploeg. Met weer een aantal kansen voor de Boys. Na een ingebrachte vrije trap bleef de bal hangen en kwam hij voor de voeten van Geert Althoff. Hij nam de bal mee en legde hem klaar om uit te halen met zijn mindere linker voet. Helaas voor Geert en de Boys zat de keeper er weer bij en kon de bal uit de goal werken. Af en toe kwam HC’03 er uit door de snelheid die de ploeg bezit, maar dit resulteerde niet in kansen. In ongeveer de 70e minuut kreeg onze spits Stefan Mijnen de bal aangespeeld aan de rechterkant van het veld. Hij maakt een actie naar binnen zodat hij de bal met zijn linkerbeen verwoestend uit kon halen. De bal ging richting de rechterhoek van de goal, maar de keeper hield de bal op miraculeuze wijze tegen. De wedstrijd leek op een 0-0 af te gaan, totdat er in de 84e minuut voorin balverlies werd geleden. HC’03 kwam er met veel snelheid uit en omdat de Boys op de helft van HC’03 aan het voetballen was kon een HC’03 middenvelder Jordy Lobeek lanceren richting de goal van de Boys. Hij faalde niet en schoof de bal beheerst onder Jaap door. Tegen de verhouding in  kwam HC’03 op 0-1 voorsprong. De Boys verwerkte dit baalmoment snel en ging op zoek naar de gelijkmaker. Twee minuten later kreeg de Boys op de helft van HC’03 een vrije trap. Steven te Lintum pompte de bal in het 16-metergebied. Hier werd de bal half geraakt door Stefan Mijnen. Dit bleek voldoende, want de bal ging via een HC’03 speler in de goal. De stand was weer gelijk.

Helaas kon de Boys de wedstrijd niet winnend afsluiten, maar kan wel terug kijken op een goede wedstrijd. Dit positieve gevoel moeten de mannen meenemen naar de komende wedstrijd.

Via deze weg willen wij Steven te Lintum, Roel ten Broek en Jochem Robben bedanken voor het beschikbaar stellen.

Ook gaat onze dank uit naar alle supporters die ons gesteund hebben tijdens de wedstrijd. Graag zien wij de supporters weer terug bij de volgende wedstrijd.