Scheidsrechter

Selle, J.A. te

Accommodatie

Onbekend

Zondag 19 april 2015 was het dan zover; de tweede ‘Derby van het Oosten’ stond op het programma in de 4e klasse D. De belangen waren voor beiden ploegen groot. Ulftse Boys had de punten hard nodig in strijd om de nacompetitie te ontlopen, en GWVV zou bij een overwinning zo goed als zeker zijn van direct lijfsbehoud. De wetenschap dat eerder dit seizoen de uitwedstrijd met 2-4 werd gewonnen zorgde voor een optimisme bij de Ulftenaren. Bovendien wilden ze revanche na de zwakke wedstrijd van een weer geleden bij RKPSC. De mannen van Edwin Hoogerdijk betraden het veld met de volgende elf namen: Bouman; Siemes, Gerritsen, Schepers, Rijntjes; Bannink, Althoff, Gebbinck; Van den Heuvele, Mijnen en Perloy. De wissel voor deze wedstrijd waren Aalders, D. Robben en Luciana.

In het begin van de wedstrijd was het voor beide elftallen een beetje zoeken, en werden de duels veelal uitgevochten op het middenveld. Gesteund door het publiek dat, zowel vanuit Ulft als vanuit Varsselder, in grote getalen naar ’t Oerseveld was gekomen probeerden beide elftallen de aanval te zoeken. Een aantal schoten van de ‘Boys’ verdwenen naast of over het doel van de goalie uit Varsselder. Aan de andere kant waren de enige ballen die Bouman kreeg terugspeelballen van de eigen defensie. Mede doordat Gerritsen geweldig ingreep toen een middenvelder van GWVV leek door te stomen naar het Ulftse doel, bleef het tenue van Bouman schoon tot aan de rust. Omdat ook de thuisploeg geen kansen wist te creëren werd de rust opgezocht met de brilstand: 0-0.

De tweede helft begon met een actiever Ulftse Boys. De kansen lagen er, de drie punten waren nodig en dus werd er meer druk naar vorig gezet. Zo kwamen de motoren Bannink en Gebbinck op het Ulftse middenveld meer en meer aan het voetballen toe. Dit leverde een aantal kleine mogelijkheden op. Dankzij de aanhoudende druk op het doel brak de solide defensie van GWVV dan tach. Met een geweldige solo à la Diego Armando Maradona in zijn beste jaren, en een verwoestend schot in de linkerbenedenhoek brak Perloy de ban voor de thuisploeg: 1-0.

Gesteunde door het publiek en het besef dat een overwinning er in zat bleven de Ulftenaren gaan. De buren uit Varsselder wisten voorin, dankzij de goed georganiseerde defensie van de ‘Boys’, geen kansen te creëren. Het was wachten op de definitieve nekslag van de thuisploeg. Na een spectaculaire doelpoging van Perloy die gered werd door de Varsselderse goalie kwam deze er in de 80e minuut.Na een goede combinatie werd spits Stefan Mijnen aangespeeld, hij kapte zijn tegenstander uit en schoot met zijn chocoladebeen beheerst binnen: 2-0!

Het geloof leek er niet meer te zijn bij de bezoekers, en de mannen van Hoogerdijk konden zodoende de wedstrijd rustig uitspelen. Deze zonovergoten voetbalderby werd afgesloten met misschien wel het mooiste moment van de wedstrijd. Met een geweldige steekpass zette middenvelder Bannink de ‘Man of the Match’ Perloy vrij voor de keeper, hij rondde de aanval af met een even geweldige stift langs de doelman. Zodoende werd het 3-0 in extremis, en hield de ‘Boys’ voor de tweede keer dit seizoen drie punten over aan de ‘Derby van het Oosten’.

Wij willen al het publiek bedanken voor hun steun vanmiddag. Wij hopen dat jullie hebben genoten, en jullie ons blijven steunen in de belangrijke laatste wedstrijden van het voetbalseizoen 2014-2015.