Scheidsrechter

Muller, J.J.A.

Accommodatie

Onbekend

Weer stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor de mannen uit ‘Oer’. In een uitduel bij de Sprinkhanen moest er op zondag 26 april een nieuwe stap gezet worden richting direct lijfsbehoud. Gezien de andere wedstrijden in 4D was de ‘Boys’ gebaat bij een overwinning. Met weer veel Ulfts publiek langs het veld en een scherpe warming-up in de benen verschenen de volgende elf namen aan de aftrap in Nieuw-Dijk: Bouman; Siemes, Althoff, Schepers, Aalders; Bannink, Rijntjes, Gebbinck; Van den Heuvel, Mijnen en Perloy. De wissels voor deze wedstrijd waren Van Beek, De Ruyter, D. Robben en Luciana.

De eerste helft begon met een drietal kleine kansjes voor de mannen van trainer Edwin Hoogerdijk. Doordat er telkens een Nieuw-Dijks been tussen zat, of omdat het vizier nog niet helemaal op scherp stond bleef het echter 0-0.  Aan de andere kant kwamen ook de Sprinkhanen er een aantal keer gevaarlijk uit, zo moest Bouman een enkele keer redding brengen en schoten de ‘Hanen’ nog een keer op de paal. De eerste helft werd voor de rest een duel dat vooral op het middenveld werd uitgevochten. Het leidde nog tot één grote kans voor spits Mijnen, na een fout in de verdediging bij de tegenstander kreeg hij een open schietkans. Zijn vuurpijl vloog echter richting de cornervlag. Hierdoor werd de rust bereikt met de brilstand: 0-0.

De Ulftenaren lieten hun invallende intenties direct aan het begin van de tweede helft blijken. JP Luciana werd ingebracht en rechtsback Siemes werd naar de kant gehaald. Met zijn snelheid zorgde hij direct voor veel dreiging, dat leidde in de 55e minuut tot de voorsprong. Luciana werd gelanceerd langs de rechterflank, gaf de bal strak voor en Perloy tikte de bal binnen: 0-1. Aan de kant werd gecoacht dat zolang mogelijk de ‘nul’ op het scorebord moest worden gehouden. Hier werd niet goed naar geluisterd, want 40 seconden later lag hij al in het netje: 1-1.  De rood-wit-blauwen uit Ulft leken van slag, want binnen 3 minuten werd ook de 2-1 alweer binnengekopt. Een deceptie leek zich af te tekenen deze middag, maar de ‘Boys’ toonden veerkracht. Opnieuw werd Luciana diep gestuurd, en opnieuw gaf hij de bal strak voor. Perloy maakte het de verdediger van Sprinkhanen het lastig genoeg dat hij zelf de bal in het doel liep, maar wij geven het doelpunt graag aan onze linksbuiten. Het maakte voor de stand niets uit: 2-2. Een spannende slotfase volgde, er gebeurde van alles dat de wedstrijd nog helemaal op z’n kop zou zetten. De ‘Hanen’ kwamen na een misverstand in de Ulftse verdediging op 3-2, en de Ulftenaren moesten weer op zoek naar de gelijkmaker. Perloy miste een goede mogelijkheid, maar een minuut of twee later ging de bal plots op de stip. De ongelukkige rechtsback van Sprinkhanen schoot de bal tegen zijn eigen hand aan. Roel Gebbinck benutte dit buitenkansje: 3-3 in de 80e minuut. De laatste tien minuten golfde het spel op en neer, de grootste kans daarbij was andermaal voor Perloy. Zijn schot belandde echter precies in de handen van de keeper.

Een overwinning werd dus niet behaald, maar door het gelijke spel hebben de ‘Boys nog wel de mogelijkheid op directe lijfsbehoud. Wij willen al het aanwezige publiek bedanken voor hun steun, en hopen op net zoveel steun tijdens de laatste twee competitiewedstrijden op 3 mei uit bij V.V. Etten en op 10 mei de seizoensafsluiting thuis tegen Kilder.