Ulftse Boys laat na v.v. Etten op grote nederlaag te trakteren

1 - 2

Mannen zondag, 1, 4e klasse D

3 mei 2015 14:00

Reijbroek, P.W.M.

Met gezonde spanning, maar vooral erg veel zin in de wedstrijd reisden de mannen van Edwin Hoogerdijk zondag 3 mei af naar Sportcomplex ‘De Treffer’ in Etten om het daar op te nemen tegen de plaatselijke V.V. Etten. Het vele Ulftse publiek op tribune had veel vertrouwen na een goede serie, en was dan ook massaal naar Etten afgereisd om hun ploeg aan te moedigen. Stipt om 14:00 uur floot de prima fluitende scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd, de volgende elf namen stonden toen aan de aftrap: Bouman; Van den Heuvel, Gerritsen, Schepers, Rijntjes; Bannink, Althoff, Gebbinck; Van Beek, Mijnen en Perloy. De volle bank van de Ulftenaren werd bezet door Weijl, Siemes, Aalders, De Ruyter, D. Robben en Luciana.

De wedstrijd begon echter precies zoals de ‘Boys’ het zich niet hadden voorgesteld. Na een rommelige eerste minuut werd de bal door Etten blind naar voren getrapt, waar deze prompt voor de voeten viel van de Ettense ‘nummer 9’. Hij twijfelde geen moment en haalde verwoestend uit, de bal verdween boven de kansloze Bouman in het doel: 1-0. De gasten moesten zich in het restant van de eerste helft zien te herpakken van de vroege achterstand, maar dit ging een stuk moeizamer dan ze zich vooraf gewenst zouden hebben. Het vele balbezit was er, de kansen waren echter schaars. Het duurde dan ook tot de 30e minuut voordat de eerste echte kans te noteren was. Na een goed aangesneden vrije trap was het spits Mijnen die de bal in kansrijke positie naast het doel werkte. Zijn volgende moment, vijf minuten later, zou echter meer succes kennen. Bij de thuisploeg ontstond paniek nadat er weer een dood spelmoment zou volgen, Mijnen maakt hier dankbaar gebruik van en kopte zo’n tien minuten voor rust de gelijkmaker tegen de touwen: 1-1. Dit leek de ruststand te gaan worden, maar Gerritsen (die net terug was van een visvakantie in Frankrijk) dacht daar anders over en liet ditmaal de doelman van de thuisploeg vissen: 1-2! De conclusie van de eerste helft: veel balbezit, weinig kansen, maar dodelijk effectief met 2 doelpunten uit 3 kansen.

De effectiviteit hadden de mannen van Hoogerdijk in de rust echter achtergelaten in de kleedkamer, althans zo leek het. Binnen het kwartier in de 2e helft had Mijnen de wedstrijd al drie keer in het slot kunnen gooien, maar hij faalde oog in oog met de keeper. In het vervolg van de wedstrijd was eenrichtingsverkeer, en kwam Etten er bijna niet meer aan te pas. Kansen voor de gasten om de score op te voeren waren er voor Perloy en Luciana, maar ook zij kregen de bal er niet in. De laatste 10 minuten was het billenknijpen voor iedereen die Ulftse Boys een warm hart toedraagt. De voetbalwet over het missen van kansen, en dat de bal er dan aan de andere kant invliegt leek in werking te treden, maar door twee fantastische reddingen van Bouman waar zelfs Manuel Neuer nog wat van kan leren hielden de Ulftenaren stand.

Dank aan iedereen die ons vanmiddag heeft gesteund tijdens de zwaarbevochten overwinning. Hopelijk krijgen we die steun volgende week, in de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Kilder, weer. Een wedstrijd waarin wij, mede door resultaten van de concurrentie, ons nog steeds direct kunnen handhaven.