E2 op weg naar een historische wedstrijd

1 - 9

Ulftse Boys JO11-2

E-pupillen zaterdag, E2, 5e klasse 37

11 april 2015 9:45

Na het oefenduel tegen de Varsselderse geel-witten (E1, 4eklasse) is het team optimaal geprepareerd tegen de wedstrijd tegen Aalten. Bungelend onderaan in de competitie zou de pot tegen AZSV wel eens een historisch duel kunnen worden.

De jongens komen met bravour uit de kleedkamer en zijn gespannen voor de pot die komen gaat. De opstelling van de mannen is inmiddels bekend. Het solide keepersduo Jesse en Burak aangevuld met de strak dekkende achterhoede Lucas, Hielke en Lukas in de punt van de defensie. De speelstijl deze week is 8 tegen 8, waarmee we starten met een extra verdediger in het hart, Ruben. Deze combinatie blijkt een gouden greep, want ondanks tegenstand, komt AZSV niet achter onze linies. Keeper Burak en Jesse hebben het in de eerste helft dan ook niet zo druk.

Voorin vormen de aanvallers Bram, Esad, Marlon en Daan de snelle voorhoede. Prachtig aangspeeld vanuit de verdediging, belopen ze samen het hele veld. De spelers van AZSV hebben het nakijken.

Toch komt de stoomtrein uit Ulft niet snel op gang, en het duurt tot dik in de eerste helft, voordat er een balletje achter het net gaat.  Ondanks de lagere klassering van de Aaltenaren, bieden ze stevige weerstand tegen de Boys. Pas in de 2e helft breekt de verdediging van AZSV en breken onze mannen telkens door. Door prima werk op achterhoede en middenveld, creëren we kans na kans.

In de laatste 5 minuten wordt het nog even spannend, we gunnen de jongens van AZSV ook nog een doelpunt, waarmee de eindstand op 1-9 komt. Nog 4 wedstrijden te gaan in de competitie. Het zicht op promotie is er, met misschien wel een blik op de cup.