Datum

9 mei 2015 11:00

Accommodatie

Onbekend

Een zonnige zaterdagochtend op het Oerseveld. Fris en opgewekt verschijnen de boys van de F2 op het Oerseveld. Toch zien we wat spanning in de gezichten terug. Vandaag staat er een belangrijke wedstrijd op het programma. De laatste wedstrijd van het voorjaarskampioenschap. De kampioensschaal gaat naar Gaanderen, maar de boys hebben nog steeds uitzicht op de tweede plek. Vandaag moet VVL F1 verslagen worden en dan zijn we afhankelijk wat Viod de aankomende week gaan doen. Vandaag moet er gewonnen worden. Vorige week werd Varsselder nog verslagen met 8-1 dus het vertrouwen is er wel.

Eenmaal in de kleedkamer zien we strakke koppies. Er zitten vriendjes bij de tegenstander, ze zijn wel goed, gaan we het wel redden? Nadat iedereen zich in het vertrouwde boys tenue gehesen heeft, is het tijd voor de tactische bespreking. Ondertussen haast Louis- David zich terug uit Zieuwent waar hij een wedstrijd met de F1 heeft meegespeeld. Ook Noah van Hal zal zich vandaag bij de selectie van de F2 voegen.

Peter pept de jongens op. Wat gaan we vandaag doen? Goed overspelen, fel op de bal, bal is van ons, blijven rennen, kijken naar elkaar, knappen met die bal! Posities worden bepaald, de jongens staan in de startblokken en sprinten naar buiten.

Na de warming up klinkt het fluitsignaal om exact 11.00 uur. In de eerste 5 minuten zien we al dat dit een mooie pot gaat worden. Het publiek is ook in grote getale toegestroomd en moedigt onze jongens aan. De fotograaf staat op scherp, hij wil het eerste doelpunt natuurlijk goed vastleggen. Dan is daar het moment, Noah schiet met een mooie goal raak, het is 1-0 voor de Boys! Niet veel later vindt de onvermoeibare Louis David met een prachtig doelpunt het net van de tegenstander! Twee – nul. Dit geeft vertrouwen en de jongens groeien! Mads krijgt vervolgens een mooie kans, maar raakt de paal.  Even uit hun ritme zien we dat de boys net voor rust een tegengoal moeten incasseren. Met de stand van 2-1 gaan we ranja drinken.

In de rust kunnen de trainers achter over gaan zitten. De jongens doen eigenlijk alles wat er is afgesproken. Mooi spel, goed samenspelen, fel op de bal. Dit belooft wat voor de tweede helft.

Deze begint niet goed. Direct scoort de tegenstander de gelijkmaker 2-2. De jongens zijn weer wakker. Een strak genomen vrije trap van Louis-David belandt op de paal, helaas, maar het geloof is er weer en niet veel later scoort Noah de 3-2.

Wederom kunnen we niet lang van de voorsprong genieten, want de tegenstander komt sterk terug en scoort 3-3. Dit laten we toch niet op ons zitten? Na aansporing van de trainers, Marijn, Mariska, Markus en Peter gaan de jongens er weer volle bak tegenaan. En daar is dan de beloning, als een echte spits tikt Finn de 4-3 binnen.

Weer op voorsprong, dit gaan we toch niet meer uit handen geven? De jongens krijgen vleugels en de tegenstander is, na weer op achterstand te staan, lam geslagen.

Twee keer achter elkaar weet Mads een mooie kans te creëren en bij de derde keer is het raak. Een mooie 5-3 staat op het scorebord. Dit geeft rust en de jongens voetballen lekker verder. De 6-3 en 7-3 komen ook op naam van Noah. De winst gaat naar de Ulftse Boys!

De laatste wedstrijd van het kampioenschap, misschien wel de mooiste, wat hebben we de jongens samen een super wedstrijd zien spelen.

Het boefjestoernooi volgt nog , maar daarna zal dit team niet meer in deze samenstelling spelen. Ik denk, dat ik namens de trainers en alle ouders/verzorgers spreek dat het jammer is dat het hier ophoudt.  De meeste spelers moeten echter door naar de E.

Wat was het een geweldig voetbaljaar. Uiteraard het najaarskampioenschap als hoogtepunt, maar het is toch ook een prestatie om het eerste jaar in een hogere klasse wellicht met een tweede positie af te sluiten?  Mooie wedstrijden, lastige wedstrijden, zware wedstrijden, koude wedstrijden, maar iedere keer stonden ze weer volop energie en teamspirit op het veld!