E2 maakt het bloedstollend spannend

Dinxperlo E3

2 - 3

Ulftse Boys JO11-2

Competitie

E-pupillen zaterdag, E2, 5e klasse 37

Datum

25 april 2015 10:15

Accommodatie

Sportpark Immerloo
Loostraat 22 A
6924AE
LOO GLD
tel. 0316-261164

Verslag gemaakt door Gerard Wijnia  (Foto's volgen nog)

Zaterdagochtend 25 april vertrokken wij in colonne naar Dinxperlo alwaar de plaatselijke E3 onze tegenstander van vandaag zou zijn.
Als ware profs kwamen de Boys de spelerstunnel van onder de tribune het hoofdveld op lopen.
In de wetenschap dat deze wedstrijd gewonnen moest worden, rustte er een zware last op de fragiele schouders van onze helden.
Een last die amper te dragen was en wat bijna een verlammende uitwerking had op de tricolores.
Ondanks een licht overwicht wisten de Boys de kansen niet te benutten.
Ballen die er normaliter makkelijk in vliegen gingen nu naast, over of werden te slap ingeschoten.
Dinxperlo wist het vuur goed aan onze  schenen te leggen en hadden meerdere malen kans op de openingstreffer.
De huidige nummer 8 wist er een echte wedstrijd van te maken en lieten zien waarom deze competitie zo leuk is, de kwaliteitsverschillen zijn nihil.
Hielke had door wat er op het spel stond en trok zo nu en dan even aan de noodrem, als een ware Jantje Wouters liet hij zijn directe tegenstander zien wie de baas was.
Met strijd, passie en de wil om te winnen kwam halverwege de eerste helft dan eindelijk de bevrijdende 0-1 van de voet van de van ziekte herstellende Essad.
Een zucht van opluchting was duidelijk hoorbaar op de tribune en de thuisblijvers die via de appgroep op de hoogte gebracht werden waren uitgelaten van vreugde.
Goed om te zien dat er zoveel beleving en betrokkenheid in dit team zit, de teller op de appgroep stond na de wedstrijd op maar liefst 83 berichten.
Dat in de wetenschap dat er veel ouders naar Dinxperlo waren afgereisd om de Boys te steunen, het leek wel een thuiswedstrijd.

De tweede helft begon en wat al een tijdje in de lucht hing gebeurde ook, door een afstandsschot werd het 1-1.
De spreekwoordelijke bal lag weer bij ons en wij moesten het spel maken,  een aanvalsregen was wat er volgde.
Hielke, Daan en Ruben wisten met mooie rushes meerdere malen de achterlijn te bereiken om Stijn, Essad en Bram in het centrum te bedienen van mooie voorzetten.
Lukas, Lucas en Melaad kwamen uit voorzorg de middenlijn niet over en wisten de uitvallen van de Dinxpers keer op keer onschadelijk te maken.
Marlon was controlerend op het middenveld aan een sterke wedstrijd bezig en wist zowel in verdedigend als in aanvallend opzicht zijn steentje bij te dragen.
Burak en Jesse wisten keer op keer de ballen op te vangen en wisten daarmee een achterstand te voorkomen.
De aanvallende intenties van de Ulftenaren werden eindelijk beloond door een mooie schuiver van Bram die bij de eerste paal het netje in vloog.
Doorgaan, doorgaan en doorgaan was het recept wat tot successie moest leiden.
Een perfecte corner van Hielke werd prachtig met het hoofd afgerond door Essad, echt een schitterende goal met uitstraling van volwassenheid.
1-3 voorsprong was gerealiseerd waarna toch de angst weer in de benen sloeg waar Dinxperlo wel raad mee wist.
Met nog 10 minuten op de klok was het wederom een afstandsschot die door het natte veld de nodige snelheid meekreeg en de 2-3 op het scorebord zette.
De spelers, trainer/coaches, toeschouwers en meelevende thuisblijvers hadden het niet meer van de spanning, wat een wedstrijd !!!
Het zou toch niet 3-3 worden? dat zou echt desastreus zijn, met nog een wedstrijd te spelen zou het kampioenschap verkeken zijn.
Maar het was alsof Louis van Gaal himself aan de zijlijn stond, met een zet wat zijn weerga niet kent werd Dinxperlo zand in de ogen gestrooid.
Jesse verruilde zijn keerpersshirt voor een driekleur en werd als valse spits ingezet.
Mede door deze move wisten de Boys de 2-3 voorsprong tot het laatste fluitje vast te houden.
De victorie en ontlading was daar, iedereen mocht weer gerust ademhalen om zich vervolgens op te maken voor de wedstrijd der wedstrijden volgende week.

Wij hebben nu al zin in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter DZSV, met de inzet van vandaag is een ding zeker................wij worden KAMPIOEN !!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!