Gendringen E2

E-pupillen zaterdag, E1, 3e klasse 19

25 april 2015 9:00

Foto's gemaakt en geplaatst door Marco Giesen
Zaterdag 25 april zal nooit meer hetzelfde zijn.....deze datum gaat de boeken in als de datum waarop de voetbalthriller van de E1 tegen de koploper plaatsvond.

In de stromende regen stonden de krijgers van de E1 aan de aftrap tegen de koploper, Gendringen.
Lange tijd deelden onze krijgers de eerste plek in de competitie met Gendringen, het aantal punten was gelijk, alleen het doelsaldo van Gendringen was beter.
Helaas verloren onze krijgers de laatste twee wedstrijden waardoor Gendringen alleen aan kop staat.
Onze krijgers vonden dan ook dat er wat rechtgezet moest worden......en dat is gebeurd !

Vanaf minuut 1 was de bedoeling van onze krijgers duidelijk, en werd Gendringen onze wil  opgelegd. Onze krijgers gingen vol gas richting het doel van Gendringen, en er waren meteen al een paar mooie kansen om op voorsprong te komen. Atakan had niet meer dan vijf minuten nodig om als een echte sluipmoordenaar de 1-0 binnen te tikken. Vanaf dat moment werd het spannender en spannender, en zowel de ouders als trainer stonden met een hartslag van 180+ langs de lijn en moedigden onze krijgers luidkeels aan.....ondanks alle steun kwam Gendringen steeds beter in de wedstrijd en dook regelmatig gevaarlijk op in onze zestien meter.
Maar dankzij keihard werken van onze verdediging en goed keeperswerk van Mo werd er niet gescoord.  Steeds weer wisten onze krijgers te counteren na een aanval van Gendringen, en dus werd het een spannende en gelijkwaardige strijd met kansen over er weer.
Ruim 50 minuten wisten onze krijgers de 1-0 voorsprong vast te houden, tot er uit een corner een rommelige kluts voor onze goal ontstond, waarbij er ineens een hard schot via onderkant lat door Gendringen werd binnnengeschoten....
Maar ondanks deze goal voelden wij ons toch de morele winnaar, want onze krijgers zijn het eerste team in deze competitie dat Gendringen verliespunten heeft bezorgd. Door goed samenspel, hard werken en slim te spelen hebben onze krijgers bewezen goed als collectief te kunnen voetballen en dat ze voor geen enkele tegenstander bang hoeven te zijn.
Gendringen voerde als excuus voor het gelijspel aan dat hun topscorer met twee gebroken tenen in de dug-out zat. Maar ook met het spelen van deze topscorer hadden we net zo goed gespeeld en weerstand geboden, het was jammer dat we sommige kansen en voorzetten niet wisten te verzilveren in doelpunten. Dit was ook enigzins de verdienste van de verdedigers van Gendringen, eerlijk is eerlijk.
Maar de krijgers van de E1 hebben laten zien dat ze net zo makkelijk kunnen combineren als Barcelona, kunnen vechten als Feyenoord, verdedigen als PSG, en soms ook net als Ajax een kans missen...
Al met al een geweldig spannende wedstrijd waarbij onze krijgers als morele winnaar van het  veld gingen. Klasse mannen !!