Ulftse Boys JO11-2

E-pupillen zaterdag, E2, 5e klasse 37

21 maart 2015 9:45

Foto's gemaakt en geplaatst door Marco Giesen

Tijdens een regenachtig duel spelen vandaag de nummers 1 en 2 tegen elkaar in Doetinchem; DZC'68 E11 tegen de Ulftse Boys E2. Eerste kans uit een corner voor de UB waarna er direct een tegenstoot van DZC volgt. Ook een 2e corner van UB levert niets op en al snel is de bal al weer aan de andere kant van het veld te vinden. Daaruit volgt de 1e corner voor DZC die verder ongevaarlijk blijft. Hieruit volgt een counter van Bram en Essad die uiteindelijk toch in de voeten van de tegenstander terecht komt.

De ploegen zijn duidelijk aan elkaar gewaagd. Dat blijkt wel als er een gevaarlijke kans met een schot net naast gaat van DZC.

Essad weet zich goed door de heftige verdediging te murwen en creëert een schot op doel maar deze gaat ook naast. Direct daarop een mooi schot van DZC op doel aan de andere kant die maar net over gaat. Maar dan eindelijk.. Een voorzet van Ruben en kopbal Essad;  0-1!

Niet veel later; een mooie pass van Marlon en in de rebound scoort Essad de 0-2.

Nog een kans voor de tegenstander aan de andere kant waarna de scheids fluit voor de rust. Ondanks de voorsprong moeten de boys scherp blijven om de marge van 2 goals ook in de 2e helft te houden.

De thee en limonade is nog maar net op maar de Boys komen sterk uit de kleedkamer. Essad scoort de 0-3  met een schot in de uiterste hoek van het doel. Echter moet ook nu het team alert blijven want een paar minuten later scoort DZC de 1-3 door een foutje in de UB verdediging.

DZC geeft zich duidelijk nog niet gewonnen. Er volgen twee mooie kansen voor Ruben en een aanval van Daan en Essad samen, die net te kort komt. Overtreding door UB waar een vrije trap uit volgt net buiten het doelgebied en dit zorgt dus direct voor een gevaarlijke situatie. Goed geplaatst door de DZC speler maar  links uit de hoek geplukt door de keep. Nog een grote kans voor DZC die net voor langs gaat. En zelfs een hele serie kansen voor de thuisploeg maar dankzij de sterke UB verdediging (de 2 Lucassen) kan een doelpunt worden voorkomen. Corner DZC in laatste minuut die ook net voor het doel voorbij gaat en de scheids fluit af. De boys winnen met 1-3!