Kiliccan, H.

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Ulftse Boys 1 (zon)

Op zondag 20 september stond tijdens de derde speelronde in de 5e klasse D een uitwedstrijd op het programma naar mede-degradant Rijnland. Beide ploegen pakten 6 punten uit 2 wedstrijden en deelden dus de koppositie. Nadat vorig seizoen pas in blessuretijd een punt werd gepakt, waren de gasten optimaal geconcentreerd om dit keer wel de drie punten te pakken. Om 14:00 uur verschenen de volgende namen aan de aftrap op Sportpark De ’s Gravenwaard: Bouman; Siemes, Schepers, Gerritsen, Rijntjes; Bannink, De Ruyter, Gebbinck; Van Beek, Luciana en Perloy. De plaatsen op de reservebank waren ditmaal voor Wassink, Van den Heuvel, Robben en Vinkenvleugel.

De wedstrijd begon met een aanvallend Ulftse Boys dat liet zien dat ze maar voor één ding naar Lobith was gekomen, de winst. Op het lastig bespeelbare veld zochten de mannen van Patrick Visser via de flankspelers Perloy en Van Beek de aanval. De schoten en voorzetten die zij afvuurden bleken echter allemaal een prooi voor de ingevallen keeper van de gasten. Hun eerste doelman moest na vijf minuten al vervangen worden na een blessure, overgehouden aan een duel met Gebbinck. Diezelfde Gebbinck stond in de 21e minuut aan de basis van de openingstreffer. Met een goed aangesneden vrije trap bediende hij centrale verdediger Gerritsen op zijn wenken, deze kon dan ook vrij eenvoudig de 0-1 binnenkoppen. In het restant van de eerste helft werd het spel langzamerhand gemener en volgden er enkele stevige tackles die het voetballen voor de rood-wit-blauwen er niet makkelijker op maakten. Keeper Bouman hoefde in het eerste bedrijf niet in actie te komen, hij kreeg slechts enkele terugspeelballen die hij moest verwerken.

De tweede helft begon voortvarend voor de Ulftenaren. In de 49e minuut was het namelijk Bannink die met een steenharde vrije trap de marge verdubbelde: 0-2! De opluchting na deze treffer was groot, en men zag dat het vertrouwen van de thuisploeg er niet groter door geworden was. De gastheren probeerden het de mannen van Patrick Visser en zijn assistenten zo moeilijk mogelijk te maken, maar konden dat niet uitdrukken in grote kansen. Aan de andere kant daarentegen werd er na een tegenstoot wel voor de derde maal deze middag gejuicht. Het was een schot op doel van De Ruyter die simpel houdbaar leek voor de doelman, op onverklaarbare wijze liet deze de bal echter toch uit zijn handen glippen waarna het Gebbinck was die het duel in de 62e minuut definitief besliste: 0-3. Hierbij zou het niet ophouden voor de thuisploeg, want zo’n tien minuten na de beslissing was het Gebbinck die zijn tweede treffer van de middag binnenschoot op aangeven van Luciana: 0-4. De laatste twintig minuten werd het spel aan Ulftse zijde slordiger en werden er nog wat kansen weggegeven. Keep Bouman wist zijn doel echter schoon te houden waardoor de ‘Boys’ voor de tweede week op rij een uitwedstrijd met 0-4 wisten te winnen.

Door dit resultaat hoort het 1e elftal nog steeds bij één van de koplopers, en kijken we met vertrouwen uit naar de wedstrijd tegen v.v. Den Dam. Dit duel zal door de ‘Azumse’ kermis al op zaterdag 26 september gespeeld worden op ons eigen Sportcomplex ’t Oerseveld. Wij willen iedereen die in Lobith aanwezig was om ons te steunen van harte bedanken, en hopen jullie aanstaande zaterdag weer te mogen begroeten. Tot dan!