Mannen zondag, 1, 5e klasse D

26 september 2015 18:00

Dam, B.A.M. ten

Opstelling

Nadat de eerste drie competitiewedstrijden alle drie een overwinning opleverden, was het aan de ‘Boys’ om ook na het thuisduel tegen v.v. Den Dam nog steeds de volle buit te hebben. Vanwege de ‘Azumse’ kermis werd dit duel een dag naar voren gehaald, en zo stond de wedstrijd dus al op zaterdag 26 september op het programma in de 5e klasse D. Om 18:00 uur stuurden Patrick  Visser en zijn assistenten Wouter Mecking en Martijn Egberts de volgende namen de wei in: Bouman; Siemes, Schepers, Gerritsen, Rijntjes; Bannink, De Ruyter, Gebbinck; Luciana, Wassink en Perloy. De wisselspelers voor dit duel waren: Althoff, Van Beek, Van den Heuvel, Robben en Vinkenvleugel.

Stipt op tijd floot scheidsrechter Ten Dam voor het begin van de wedstrijd, en direct ook werden de intenties voor deze wedstrijd duidelijk. De thuisploeg was de ploeg die nadrukkelijk de aanval zocht, en de bezoekers zakten tot ver in en hoopten op een counter waarbij ze gebruik konden maken van hun pijlsnelle diepste spits. Het goede begin van de Ulftenaren leidde tot drie schoten binnen het kwartier die allen tegen of op de lat eindigden, waardoor een vroege voorsprong er niet in zat. In het vervolg van de eerste bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde, testte de thuisploeg de keeper van de ‘Azumers’ en schoot Perloy de bal in kansrijke positie naast het doel. In de enige gevaarlijke tegenstoot in de eerste helft was het echter ook direct alarmfase 1. De bezoekers leken tegen de verhouding in op voorsprong te komen, ware het niet dat Bouman met een geweldige reflex met zijn rechterhand de 0-1 voorkwam. Een 0-0 ruststand was het gevolg.

De tweede helft begon, en ook nu was het de koploper uit Ulft die de aanval zocht. Het veld werd goed groot gehouden door de buitenspelers Perloy en Van Beek (hij viel voor rust in voor de uitgevallen Luciana) en daardoor bleven de afstanden die de bezoekers moesten overbruggen groot en raakten ze vermoeider. In de enkele counters na rust werd Den Dam nog een paar keer akelig gevaarlijk, maar door uitmuntende reddingen hield Bouman zijn ploeg op de been. Een kwartier voor tijd werd de spreekwoordelijke ban dan eindelijk gebroken. Na een scherp aangesneden vrije trap van Bannink, was het centrale verdediger Gerritsen die met een kopbal in de lange hoek de goed spelende doelman van bezoekers wist te verschalken: 1-0. Na dat doelpunt was het de thuisploeg die opzoek ging naar meer doelpunten, en die zouden ook vallen. Met twee mooie doelpunten in de 83e en 88e minuut gaf Gebbinck de zege nog wat extra glans. Dit waren alweer zijn 7e en 8e doelpunt van deze competitie. Zonder extra tijd bij te voegen floot de scheidsrechter in de 90e minuut af, en zodoende wonnen de rood-wit-blauwen ook hun vierde wedstrijd van het seizoen, ditmaal met 3-0.

Wij willen het sportieve Den Dam bedanken voor het kratje bier dat we kregen voor het meewerken aan het verplaatsen van het duel. Verder willen we natuurlijk het publiek bedanken voor hun steun deze wedstrijd, en hopen u volgende week zondag weer te mogen begroeten. Dan spelen we om 14:00 uur uit bij medekoploper Ajax Breedenbroek. Zij hebben net als ons 12 punten uit 4 duels, alleen een minder doelsaldo (+13 om + 8). Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Tot dan!

Foto´s gemaakt en geplaatst door Marco Giesen.