Mannen zondag, 1, 5e klasse D

4 oktober 2015 14:00

Simmelink, H.

Opstelling Ulftse Boys 1 (zon)

Zondag 4 oktober stond voor de selectie van Ulftse Boys alweer de vijfde wedstrijd in de 5e klasse D op het programma. In een rechtstreeks duel om de koppositie zouden de nummers 1 en 2 van de competitie op Sportpark ’t Houtbroek tegen elkaar spelen, waarbij de winnaar van Ajax Breedenbroek - Ulftse Boys zich zou kronen tot alleenheerser in deze klasse. De voorbereiding was niet ideaal, zo waren de twee rechtsbuitens Van Beek en Luciana niet fit genoeg om te beginnen en was de warming-up ook niet zo scherp als bij andere wedstrijden. Na tactisch gepuzzel stuurden Patrick Visser en zijn assistenten de volgende elf namen de wei in: Bouman; Siemes, Schepers, Gerritsen, Rijntjes; Bannink, De Ruyter, Gebbinck; Van den Heuvel, Wassink en Perloy. Op de reservebank namen de volgende spelers plaats: Althoff, Van Beek, D. Robben, J. Robben en Vinkenvleugel.

De eerste minuten van het duel werd echter duidelijk dat ondanks de niet fitte spelers de ‘Boys’  gewoon wilde voetballen zoals het al de hele competitie speelt. Veel druk werd er gezet en de gastheren werden achteruit gedrongen. De vroege voorsprong die de gasten zo graag wilden kwam er ook. Het was Bannink die met een hoge bal de in de ruimte gelopen Gebbinck vond, hij kopte de bal in één keer langs de uitgekomen doelman: 0-1! Daarna behielden de Ulftenaren het overwicht, en waren er op enkele speldenprikjes na geen dreigende momenten voor het doel van Bouman. Na wat gemiste kansen aan Ulftse zijde kon drie minuten voor rust de ‘nummer 10’ van ‘het andere oranje’ ontsnappen, zijn schot ging echter voorlangs. Met een 0-1 voorsprong werd er daarna gefloten voor de rust.

De tweede helft begon met een scherper lijkende thuisploeg, er werd meer overgegaan op het fysieke spelletje. In Breedenbroek kreeg men in de gaten dat het met deze manier van spelen lastig werd voor de uitploeg om kansen te creëren. De 1-1 hing in de lucht, en deze kwam er dan ook na 65 minuten: een scherpe vrije trap werd door de aanvoerder van de thuisclub binnen gewerkt. De rood-wit-blauwen leken weer wakker te worden, want binnen een minuut was het alweer 1-2. Het was Perloy die met een mooie bal Gebbinck vond, hij bleef vervolgens koel voor de keeper en bezorgde de gasten andermaal de voorsprong. Ajax Breedenbroek gaf het echter niet op en kwam, na enkele kleine kansjes gemist te hebben, toch weer op gelijke hoogte in de 72e minuut. Weer was het een vrije trap die voor een scrimmage voor het Ulftse doel zorgde, en weer werd er raak geschoten: 2-2. Door deze nieuwe klap leek de ‘Boys’ weer wakker geschud en ging men op zoek naar de overwinning en daarmee de koppositie. In de 82e minuut was het, je zou haast zeggen wie anders, weer Gebbinck die goed stond opgesteld na een foutieve pass bij Ajax Breedenbroek terug op de keeper. Hij onderschepte de bal, schoot het leer voor de 3e keer deze middag achter de doelman en bracht zo iedereen die Ulftse Boys lief had in extase: 2-3! Na dit doelpunt ging de thuisploeg over op het bekende ‘alles of niets’ spelletje. Het werd uiteindelijk niets. Sterker nog: na een geweldige aanval over meerdere schijven was het Caz de Ruyter die in blessuretijd na een hakje van Gebbinck de 2-4 op het scorebord zette.

Wij willen andermaal het geweldige ‘Boys-publiek’ bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun deze middag. Met een goed gevoel en de koppositie op zak hopen wij jullie volgende week zondag, 11 oktober, weer te mogen begroeten op ons eigen Sportcomplex ’t Oerseveld voor de thuiswedstrijd tegen VVL uit Lengel. Tot volgende week!

Foto's gemaakt en geplaatst door Eugene Arentz.