Mannen zondag, 1, 5e klasse D

11 oktober 2015 14:00

Ebbers, R.F.B.

Opstelling

Zondagmiddag 11 oktober was het tijd voor alweer het 6e duel voor dit seizoen in de 5e klasse D, het betrof een wedstrijd tegen de Lengelse gasten van VVL. Verder stond deze middag natuurlijk in het teken van het presenteren van de nieuwe wedstrijd- en presentatiekleding gesponsord door de Hendriksen Groep Ulft. Ook werden de twee enorme spandoeken in de ballenvangers onthuld, en werd het hoofdveld gedoopt tot: Veld Hendriksen Groep Ulft. Op dit veld stonden om 14:00 uur de volgende namen aan de aftrap van dit duel: Bouman; Siemes, Schepers, Gerritsen, Rijntjes; Bannink, De Ruyter, Gebbinck; Van Beek, Althoff en Perloy. De volle bank bestond uit Wassink, Luciana, Van den Heuvel, Robben en reservekeeper Peter Weijl.

In de openingsfase van dit duel werd duidelijk dat de gasten niet kwamen om op de ‘nul’ te spelen, waardoor er ruimte was om lekker te voetballen. Er ontstonden enkele kansjes voor de thuisploeg om te scoren, waarbij Bannink nog het dichtst bij was. Hij kreeg de bal op het middenveld, stoomde op richting het vijandelijke doel en schoot hard op het doel van de groen-witten. Via de keeper belandde de bal echter op de paal waardoor de brilstand op het bord bleef staan. Ondanks dat ze het probeerden, wist de ploeg uit Lengel geen kansen te creëren tegen de solide verdediging van de gastheren. Naarmate de eerste helft vorderde werd de thuisploeg steeds dreigender, dit leidde in de 20e minuut tot de openingstreffer. Na een goede actie aan de linkerkant slingerde Perloy de bal hoog voor het doel, waarna Gebbinck hoger sprong dan zijn bewaker en raak kopte: 1-0. De rood-wit-blauwen hadden de touwtjes stevig in handen, controleerden de wedstrijd en verdubbelden een minuut voor rust de marge. Na, alweer, een assist van Perloy was het Bannink die met een afstandsschot de score opvoerde: 2-0. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft daalde het niveau dat in de eerste helft wel grotendeels gehaald werd. Het baltempo daalde, de passing werd onnauwkeurig en veel kansen werden er niet meer gecreëerd. Uiteindelijk viel er in de laatste twintig minuten weer wat meer te genieten. Nadat de gasten eerst vlak naast het doel van Bouman schoten, was het vervolgens Perloy die een bal op de paal schoot. Even later was het Bannink die in de 73e minuut een mooie solo na een assist van Gebbinck besloot met de 3-0. Na slap ingrijpen kon VVL toch de zogenaamde eer redden, en maakte het in de 76e de 3-1 met een hard schot achter onze doelverdediger. Daarna werd het duel door de koploper rustig uitgespeeld en werd er nog eenmaal gescoord. Na een geblokkeerd schot van Perloy kwam de bal voor de voeten van Althoff, hij schoof de bal via de benen van een VVL-verdediger in het doel: 4-1. Door de overwinning blijft het elftal van Patrick Visser koploper met 18 punten uit 6 wedstrijden.

Wij willen andermaal het publiek bedanken voor hun aanwezigheid en steun deze middag. Volgende week staat de uitwedstrijd bij mede-degradant v.v. Etten op het programma. Wij hopen ook daar van harte op uw steun, en hopen met een overwinning en hulp van Rijnland in het duel met Ajax Breedenbroek de eerste periodetitel in de wacht te kunnen slepen. Verder willen wij natuurlijk de Hendriksen Groep Ulft enorm bedanken voor de geweldige nieuwe kleding en gaan wij samen met hen voor een ‘Oersterke’ samenwerking.

Foto's gemaakt en geplaatst door Marco Giesen.