Mannen zondag, 1, 5e klasse D

18 oktober 2015 14:00

Stevens, E.

Opstelling Ulftse Boys 1 (zon)

De kraker die op het programma stond op zondag 18 oktober in de 5e klasse D was het duel tussen de nummers 3 en 1. Op Sportpark De Treffer ontving thuisploeg Etten de trotse koploper Ulftse Boys. Voor aanvang van het duel was het gat tussen de ploegen al vijf punten. Bij winst zou de ploeg van trainer Patrick Visser het gat vergroten naar acht punten, en zou het met behulp van Rijnland de eerste periodetitel al binnen kunnen slepen. Dit moest gebeuren met de volgende spelers: Bouman; Siems, Schepers, Gerritsen, Rijntjes; Bannink, De Ruyter, Gebbinck; Luciana, Wassink en Perloy. Op de bank namen Althoff, Van Beek, Van den Heuvel en Robben plaats.

De openingsfase van het duel was levendig, en voor beide ploegen werden er kansen genoteerd. De thuisploeg schoot echter niet met scherp, en hun schoten verdwenen over of naast het doel van de Ulftse doelverdediger. De bezoekers waren enkele keren dreigend, maar schoten van, met name, Perloy verdwenen vaak hoog over het doel. De grootste kans van de eerste vijfentwintig minuten viel te noteren voor de Ulftenaren. Na een goede aanval werd spits Wassink gevonden, zijn schot ging vervolgens rakelings naast de verkeerde kant van de paal. In de tegenaanval moest doelman Bouman lossen op een Ettens schot, waarna een aanvaller van de thuisploeg er als de kippen bij was om het leer binnen te schieten. De 1-0 leek in de maak, ware het niet dat Bouman net op tijd op stond om zijn ploeg van een achterstand te behoeden. Na een half uur viel de openingstreffer dan toch. Perloy begon vanaf links aan een goede solo richting het midden, vond vervolgens de geheel vrijstaande Wassink en hij bezorgde de koploper met een geplaatste bal in de lange hoek de voorsprong: 0-1. De ‘Boys’ waren zichtbaar van plan om ook voor rust nog de marge te verdubbelen, maar dit bleek te veel gevraagd. Met een minimale voorsprong werd de rust gehaald.

De tweede helft begon voortvarend voor de bezoekers. Veel kansen werden gecreëerd via de snelheid op de Ulftse flanken, maar een beloning voor al die kansen bleef uit. Aan de andere kant nam de druk van de thuisploeg op het doel van de koploper maar mondjesmaat toe. De meeste ballen die op zijn doel afkwamen kon Bouman laten gaan of waren een makkelijke prooi voor hem. Aan de andere kant bleef de beslissing in het duel lange tijd uit, waardoor de spanning richting de laatste twintig minuten van de wedstrijd toenam. Deze spanning zou er echter niet meer komen, want in de 69e minuut was het andermaal spits Wassink die toesloeg. Hij pikte een schot van rechtervleugelverdediger Siemes op, draaide om enkele tegenstanders heen en schoot via de keeper binnen: 0-2. Je zag bij de thuisploeg dat het geloof in een goed resultaat weg was. Via Gebbinck die net naast schoot en Wassink, die een inzet op de lat zag belanden, had de score nog verder kunnen oplopen. Het bleef echter bij 0-2.

Door dit resultaat behoudt Ulftse Boys zijn maximale resultaat. De periodetitel werd echter nog niet gepakt doordat Ajax Breedenbroek in Lobith won. Wij willen alle supporters die in Etten aanwezig waren bedanken voor hun steun. Wij hopen jullie zondag 1 november weer te mogen begroeten bij het thuisduel tegen het Zevenaarse SDZZ. Aan één punt zullen wij in dat duel genoeg hebben om de eerste periodetitel in de 5e klasse D te pakken. Tot dan!

Foto's gemaakt en geplaatst door Bas Löverink.