Ulftse Boys pakt periodetitel na gelijkspel tegen SDZZ

Mannen zondag, 1, 5e klasse D

1 november 2015 14:00

Kemperman, R.F.Th.M.

Opstelling

Tijdens de achtste speelronde in de 5e klasse D stond voor de ‘Boys’ het thuisduel met het Zevenaarse SDZZ op het programma. Vooraf wist men dat de eerste periodetitel gepakt zou worden als er minimaal één punt behaald zou worden. Verder stond het duel in het teken van de deze week overleden Bep Weijl. De vader van 4e elftal-spelers Peter en Rob Weijl werd voor de wedstrijd geëerd met een minuut stilte. Na dit indrukwekkende moment startten de volgende elf spelers om 14:00 uur aan de aftrap: Jaap Bouman; Dirk Siemes, Jordy Schepers, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Rick Bannink, Caz de Ruyter, Roel Gebbinck; Jorn van Beek, Thom Wassink en Rik Perloy. Op de bank werd plaatsgemaakt voor Jean-Pierre Luciana, Geert Althoff, Marijn van den Heuvel, Dion Robben en Hidde Vinkenvleugel.

In de openingsfase liet de thuisploeg zien dat ze kostte wat het kost het duel snel naar zich toe wilde trekken. Enkele kansen werden, met name in het eerste kwartier, gecreëerd, maar deze konden helaas niet worden verzilverd door onder andere Roel Gebbinck en Rik Perloy. Verder bleek SDZZ zich kranig te verweren door de ruimtes compact te houden en een bepaalde felheid in het duel te leggen. De gasten uit Zevenaar trokken langzaam het duel naar zich toe. De rood-wit-blauwen uit ‘Oer’ kwamen er niet meer doorheen en SDZZ kwam steeds vaker dreigend voor het doel van Jaap Bouman. Dat resulteerde in de 36e minuut tot de verdiende openingstreffer van de ploeg uit Zevenaar. Na een goede aanval kwam de bal bij één van de behendige aanvallers, deze wist de bal vakkundig langs Jaap te werken: 0-1. Ulftse Boys probeerde nog wel om het voor rust alweer gelijk te trekken, maar dit bleek een onmogelijke opdracht. Zo hadden we voor het eerst dit seizoen met rust een achterstand.

In de tweede helft ging de Ulftse koploper op zoek naar de gelijkmaker om vervolgens de wedstrijd na zich toe te kunnen trekken. Dit bleek echter minder snel te gaan dan gedacht. Maximale druk werd er constant gezet op het doel van de opponent, maar op de meest onmogelijke manieren verdwenen de ballen toch niet in het doel. Ontelbare schoten en kopballen gingen over, naast of werden gepareerd door de attente sluitpost van de gasten. Aan de andere kant bleef het oppassen voor de, af en toe, gevaarlijke counters van SDZZ. Deze werden, gelukkig voor de ‘Boys’, niet met dezelfde precisie uitgevoerd als in de eerste helft, waardoor de 0-1 tussenstand op het bord bleef staan. Dit veranderde in de 80e minuut. Na een goede aanval was het invaller Jean-Pierre Luciana die aanvaller Jorn van Beek op maat bediende, hij schoot vervolgens de gelijkmaker achter de doelman: 1-1. In de slotfase die volgde ging de thuisploeg met man en macht opzoek naar de overwinning. Zo zou een inzet van Jean-Pierre over de doellijn zijn geweest, maar dit werd niet bevestigd door de scheidsrechter. Verder scoorde invaller Marijn van den Heuvel met een geweldig kopbal, maar zijn doelpunt werd afgekeurd omdat hij buitenspel zou staan. Het bleef bij 1-1, waardoor de Ulftenaren de eerste periodetitel binnenhaalden. Wel werd er voor het eerst dit seizoen puntverlies geleden, en zagen we in Ulft de concurrentie dichterbij komen.

Wij willen als eerste elftal andermaal het publiek bedanken voor hun steun vanmiddag op Sportpark ’t Oerseveld. Verder hopen wij jullie volgende week om 14:30 uur allemaal weer te zien in Varsselder voor de ‘Derby van het Oosten’ tegen buurman GWVV. Tot dan!

Foto's gemaakt en geplaatst door Linda Migchelbrink.