Mannen zondag, 1, 5e klasse D

8 november 2015 14:30

Spexgoor, J.

Opstelling Ulftse Boys 1 (zon)

Zondag 8 november stond voor Ulftse Boys de topper in de negende speelronde in de 5e klasse D op het programma. In de ‘Derby van het Oosten’ ging de koploper op bezoek bij buurman GWVV in Varsselder. Door het puntverlies in speelronde acht waren de gastheren van vandaag ons tot op drie punten genaderd. In een ambiance die meer waard is dan de 5e klasse betraden de twee concurrenten het veld. Om 14:30 uur stonden namens de ‘Boys’ de volgende namen aan de aftrap: Jaap Bouman; Dirk Siemes, Jordy Schepers, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Rick Bannink, Caz de Ruyter, Roel Gebbinck; Jorn van Beek, Jean-Pierre Luciana en Rik Perloy. De bankzitters aan Ulftse zijde waren: Geert Althoff, Thom Wassink, Marijn van den Heuvel, Dion Robben en Hidde Vinkenvleugel.

De thuisploeg startte fel aan de wedstrijd, hetgeen in de 2e minuut leidde tot een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Met zijn linkerbeen krulde de Varsselderse middenvelder de bal over de muur en in het doel, hij bezorgde de geel-witten daarmee een vroege voorsprong: 1-0. In de daaropvolgende minuten leek de koploper nog van slag en bleven de gastheren de overhand houden. Na een minuut of twintig spelen nam de ploeg van Patrick Visser langzaam de regie over. Er werden meer duels op het middenveld gewonnen en kansen konden langzaam genoteerd worden. Zo wist Jean-Pierre Luciana de bal net naast het doel te prikken en vonden schoten van onder meer Caz de Ruyter, Rik Perloy en Roel Gebbinck de doelman op hun weg. Vijf minuten voor rust werd er echter tegen een dodelijke counter aangelopen. Na een dieptebal op de snelle rechtsbuiten, die volgens de Ulftse grensrechter Henk Barink buitenspel stond maar verder mocht van de scheidsrechter, werd zijn voorzet door de ‘nummer 9’ van de thuisploeg binnengelopen: 2-0. Met deze flinke domper gingen we de rust in.

Aan het begin van de tweede helft werd duidelijk dat de Ulftenaren het er niet zomaar bij neer wilden leggen. Met twee grote mogelijkheden binnen vijf minuten had aanvoerder Jean-Pierre Luciana de gasten al gauw weer op gelijke hoogte kunnen brengen, dit werd echter nagelaten waardoor de 2-0 tussenstand op het scorebord bleef staan. Met enkele aanvallende wissels werd geprobeerde de wedstrijd te beïnvloeden, maar het duurde tot laat in de wedstrijd voor dat het effect zichtbaar werd. Nadat enkele opgelegde kansen gemist werden was het Rik Perloy die goed doorliep op een diepe bal. In de scrimmage belandde de bal daarna voor de voeten van Roel Gebbinck en hij wist in de 79e minuut simpel zijn dertiende doelpunt van het seizoen binnen te tikken: 2-1. In het inmiddels spijkerharde duel werd door de koploper in de slotfase met man en macht aangevallen om de gelijkmaker te forceren. Tot diep in blessuretijd leefde het gevoel dat er toch nog een punt gepakt kon worden. De definitie nekslag viel echter in de 96e minuut. Na een counter kreeg de thuisploeg een corner, hieruit viel de bal voor de voeten van de ‘nummer 10’ die verwoestend uithaalde: 3-1.

Hierdoor werd voor het eerst dit seizoen een nederlaag geslikt. Door de nederlaag en de overwinning van Ajax Breedenbroek zijn we afgezakt naar de derde plaats. Wij willen de supporters bedanken voor hun steun en zien jullie graag volgende week weer. Tot dan!

Foto's gemaakt en gepaatst door Jeroen Tempels.