Kiliccan, H.

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Zondag 15 november was de dag dat de selectie van Ulftse Boys zich moest proberen te herstellen van twee mindere wedstrijden op rij. Met één schamel punt uit de laatste twee wedstrijden (1-1 tegen SDZZ en 3-1 verlies tegen GWVV) zijn de mannen van trainer Patrick Visser inmiddels afgezakt naar de derde plek op de ranglijst. Wel werd door dat ene punt beslag gelegd op de eerste periodetitel in de 5e klasse D. De bezoekers van Aerdt/Carvium stonden voorafgaand aan het duel op de achtste plaats. Aan de aftrap verschenen de volgende namen: Jaap Bouman; Geert Althoff, Jordy Schepers, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Rick Bannink, Caz de Ruyter, Roel Gebbinck; Marijn van den Heuvel, Jean-Pierre Luciana en Rik Perloy. Wisselspelers deze middag waren: Dirk Siemes, Thom Wassink, Jorn van Beek, Dion Robben en Hidde Vinkenvleugel.

Nadat om 14:00 uur precies het eerste fluitsignaal van de middag had geklonken was het direct de thuisploeg die de aanval zocht en voor de eerste opwinding zorgde. Een schot van Rik Perloy werd door de keeper gepareerd, en in zijn poging weg te demarreren bij zijn tegenstander werd Jean-Pierre Luciana gestuit door een oplettende verdediger van de bezoekers. Aan de andere kant was het Jaap Bouman die met een heerlijke redding in een  één-op-één duel de gasten van het scoren afhield. Na die mogelijkheden in de openingsfase daalde het niveau en zaten vele supporters waarschijnlijk, in combinatie met het koude en gure weer, tenenkrommend op de tribune op ’t Oerseveld. Het duurde vervolgens tot de 32e minuut voor er gejuicht kon worden. Na een overtreding van Aerdt/Carvium in het strafschopgebied was het Roel Gebbinck die mocht aanleggen vanaf elf meter. Dit buitenkansje werd door hem vakkundig benut: 1-0. Het was nu zaak om het duel nog voor het rustsignaal te beslissen met een tweede treffer, dit lukte echter niet. Integendeel zelfs, want na een wat haastige uittrap van de Ulftse doelman was het een speler van de geel-zwarten die besloot te schieten. Zijn schot werd met de borst van richting veranderd door een aanvaller en de goalie werd zodoende in de 44e minuut kansloos gelaten: 1-1.

De tweede helft begon dus met een gelijke tussenstand, en ook het speelbeeld bleef in de tweede helft gelijk. Het was de thuisploeg die druk probeerde te zetten en kansen probeerden te creëren, maar door de met bakken uit de lucht komende regen en harde windstoten kon goed voetbal amper op de mat worden gelegd. In de counters waren de twee grootste kansen van de tweede helft voor het bezoekende team. Het was echter Jaap Bouman die zijn foutje bij de tegengoal goedmaakte door andermaal twee één-op-één duels te pakken. In de slotfase zou de ‘Boys’ echter alsnog de overwinning zien te pakken. De wind zat in de slotfase letterlijk mee, en zodoende waaide een corner van Rick Bannink in de 82e minuut in één keer in het doel: 2-1. De gasten gingen voorzichtig op zoek naar de gelijkmaker, maar kregen drie minuten na de 2-1 de deksel op de neus. Na een goede actie en schot was het andermaal Rick Bannink die een doelpunt voor zijn rekening nam: 3-1.

Wij willen alle supporters bedanken die deze middag in dit slechte de moeite hebben genomen om naar ons te komen kijken. Volgende week hebben we een week vrij, maar de week erop hopen wij u allen weer te zien bij de uitwedstrijd tegen SVGG in Megchelen.

Foto's gemaakt en geplaatst door Marco Giesen.