Baardman, P.

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Ulftse Boys 1 (zon)

De elfde speelronde in de 5e klasse D stond op zondag 29 november op het programma. Het werd een speelronde waarin de nummers één tot en met zes van de ranglijst onderlinge duels uitvochten, en er dus bij winst sowieso een gat geslagen kon worden. Er werd door de mannen van Patrick Visser afgereisd naar Sportpark de Biel in Megchelen om te spelen tegen de nummer zes van de ranglijst, de plaatselijke SVGG. Om 14:00 uur verschenen daar de volgende namen aan de aftrap: Jaap Bouman; Geert Althoff, Jordy Schepers, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Rick Bannink, Caz de Ruyter, Roel Gebbinck; Jean-Pierre Luciana, Thom Wassink en Rik Perloy. Wisselspelers aan Ulftse zijde waren: Dirk Siemes, Dion Robben, Marijn van den Heuvel, Jorn van Beek en Hidde Vinkenvleugel.

In de openingsfase van het duel waren het de gasten uit Ulft met veel druk naar voren, maar was het vaak de laatste pass die niet op maat was. Door die slordigheden wist de thuisploeg vaak te ontsnappen, en kwam het zelf op voorsprong. In de 13e minuut mocht er een pass worden gegeven door het hart van de defensie en stond de Megchelse spits oog in oog met Jaap Bouman. Hij stiftte de bal over de doelman, en bezorgde de thuisploeg een voorsprong: 1-0. Die tegentreffer zorgde voor opperste concentratie bij de ‘Boys’, en het begon weer wat beter te lopen. Vlak daarna zouden de zes minuten volgende die achteraf de beslissing in de wedstrijd zou zijn. Eerst was het in de 22e minuut Rick Bannink die met een droge knal van afstand de gelijkmaker op het bord zette: 1-1. Vervolgens werd direct vanuit de aftrap de bal onderschept en was het Caz de Ruyter die met een verwoestende knal de rood-wit-blauwen in de 23e minuut op voorsprong schoot: 1-2. SVGG zag er aangeslagen uit, en de gasten pakten de gastheren bij de strot. Er werd in het strafschopgebied een overtreding begaan, en vanuit de penalty die volgde breidde Roel Gebbinck de voorsprong in de 27e minuut uit: 1-3. Na die benutte strafschop deelde ook de doelman van de thuisploeg mee in de malaise van zijn ploeg op dat moment. Na een terugspeelbal op hem sprong de bal in zijn aanname van de voet af, kon Thom Wassink de bal onderscheppen en in de 28e minuut de beslissing op het bord zetten: 1-4. Daarna vergat de ploeg van trainer Patrick Visser om nog voor rust uit te lopen naar een hogere score. Dat kwam de Ulftse equipe in de 44e minuut op een tegentreffer te staan. Het was de rechtsbuiten van SVGG die linksback Jesse Rijntjes wist te dollen en de goalie van de ‘Boys’ wist te passeren: 2-4. Dit zou ook de ruststand zijn.

Na rust was het meeste balbezit voor de thuisploeg, maar was het tempo te laag om in de buurt te komen van de aansluitingstreffer. Wel was het de ingevallen Jorn van Beek die in een één-op-één duel verzuimde de score op te voeren. In de 83e minuut was het slotakkoord, ondanks de magere tweede helft, voor de gasten uit Ulft. Het was Roel Gebbinck die met zijn zestiende treffer van het seizoen de eindstand bepaalde: 2-5.

Door gelijke spelen van GWVV tegen Rijnland (3-3) en Ajax Breedenbroek tegen Etten (2-2) staat Ulftse Boys weer op de eerste plaats. Met dit goede nieuws willen wij deze zondag afsluiten. Iedereen die ons ondanks het onstuimige weer kwam steunen willen wij bedanken voor hun komst. Wij hopen jullie allemaal weer te zien op zondag 6 december om 14:00 uur op Sportcomplex ’t Oerseveld voor de thuiswedstrijd tegen NVC Netterden. Tot dan!