Beunk, V.Ch.M.

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

In een weekend waarin de buren van GWVV niet hoefden te voetballen, kon de ‘Boys’ alleen de koppositie in handen krijgen door minimaal een punt te pakken in een thuiswedstrijd tegen rode lantaarndrager Sint Joris. Het betrof een inhaalduel van de afgelaste wedstrijd op zondag 17 januari. De heenwedstrijd werd met 0-4 gewonnen, maar dat ging allerminst gemakkelijk. De volgende namen begonnen om 14:00 uur aan de aftrap: Jaap Bouman; Dion Robben, Geert Althoff, Chiel Gerritsen, Dirk Siemes; Rick Bannink, Caz de Ruyter, Roel Gebbinck; Jean-Pierre Luciana, Thom Wassink en Rik Perloy. Wisselspelers waren Jordy Schepers, Marijn van den Heuvel, ‘good-old’ Mike Zastrow en Hidde Vinkenvleugel.

Het begin van de ploeg van Patrick Visser was wervelend. In de eerste tien minuten was het baltempo ontzettend hoog, werden er via verschillende manieren een aantal goede mogelijkheden gecreëerd, maar wist de ‘Boys’ het grote kwaliteitsverschil niet in score uit te drukken. Na enkele slordigheden achterin kregen ook de gasten enige kansjes, deze werden gelukkig niet verzilverd. Nadat de bal goed werd teruggelegd door Jean-Pierre Luciana, was het Caz de Ruyter die in de 29e minuut de thuisploeg aan de leiding hielp met een mooie knal van afstand: 1-0. Daarna voerden de rood-wit-blauwen het tempo nog eens op om het duel nog voor rust te beslissen, en dat lukte. In de 34e minuut draaide Thom Wassink goed weg van zijn tegenstander en schoot hij hard raak: 2-0. Het elftal zat nu op rozen en wist voor de rust zelfs nog een derde doelpunt erin te prikken. Het was Thom Wassink die ditmaal Jean-Pierre Luciana diep stuurde, hij won het sprintduel en plaatste de bal door de benen van de doelman in het net: 3-0. Met deze ruime marge werd de rust bereikt.

Waar het begin van de eerste helft heel wervelend was, daar was het begin van de tweede helft juist erg matig. Er werd een te laag tempo gehanteerd om het de tegenstander moeilijk te maken, en er vielen amper kansen te noteren. De rekening daarvoor werd in de 66e minuut gepresenteerd door de gasten. Zij kwamen er gauw uit en wisten de bal langs Jaap Bouman te krijgen: 3-1. Na een dubbele wissel aan Ulftse zijde, Rick Bannink en Dion Robben werden vervangen door Jordy Schepers en Marijn van den Heuvel, werd het tempo weer opgeschroefd en ontstonden er weer kansen. De spelers van Sint Joris konden het tempo de laatste twintig minuut niet meer bijbenen en de Ulftenaren bouwden de voorsprong  daarna verder uit. Na een voorzet van Rik Perloy en een overstapje van Jordy Schepers was het aanvoerder Geert Althoff die in de 73e minuut volgende doelpunt op zijn naam schreef: 4-1. Het laatste kwartier van de wedstrijd zou het kwartier van topscorer Roel Gebbinck worden. Met een mooie solo en een dito afronding pikte ook hij in de 75e minuut zijn doelpuntje mee: 5-1. Hierna was er voor eventjes de rentree van Mike Zastrow, de oud-speler van het eerste en huidig speler van het tweede schoot de krappe selectie te hulp. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Roel Gebbinck. Na een prima pass van Chiel Gerritsen was het de ‘nummer 10’ die zijn tweede doelpunt van de middag maakte: 6-1.

Door dit resultaat staat de ‘Boys’ drie punten los van GWVV, hierbij moet wel gezegd worden dat zij een wedstrijd minder hebben gespeeld. Wij willen het publiek bedanken en hopen jullie volgende week om 14:00 te zien in Lengel als we aantreden tegen VVL. Tot dan!

Foto's gemaakt en geplaatst door Marco Giesen en Jeroen Tempels.