Mannen zondag, 1, 5e klasse D

31 januari 2016 14:00

Kemperman, R.F.Th.M.

Opstelling

Door de afgelaste thuiswedstrijd van een week eerder tegen Sint Joris, hoefde de equipe van trainer Patrick Visser pas op zondag 31 januari voor het eerst in 2016 aan te treden. Dat moest gebeuren tegen de nummer zes op de ranglijst, Sc Rijnland uit Lobith. De heenwedstrijd in de eerste seizoenshelft leverde een 0-4 overwinning op. Een overwinning zou ook nu weer welkom zijn aangezien de Ulftenaren dan weer op gelijke hoogte komen met GWVV. Om 14:00 uur stonden de volgende namen aan de aftrap: Jaap Bouman; Dion Robben, Geert Althoff, Chiel Gerritsen, Dirk Siemes; Rick Bannink, Caz de Ruyter, Roel Gebbinck; Jean-Pierre Luciana, Thom Wassink en Rik Perloy. Wisselspelers deze middag waren Jordy Schepers, Jorn van Beek, Marijn van den Heuvel, Jochem Robben en Hidde Vinkenvleugel.

De thuisploeg schoot direct na het eerste fluitsignaal uit de startblokken. Het elftal zat er fel bovenop, vond gemakkelijk de vrije man en wist de gekregen ruimtes vaak goed te benutten. Vooral via de rechterzijde werden er enkele goede aanvallen op de mat gelegd, waarbij Jean-Pierre Luciana met zijn snelheid een ware plaag was voor de verdediging van de ploeg uit Lobith. Echter waren zijn voorzetten steeds of net achter de inlopende aanvallers, of waren ze net te scherp. Aan de andere zijde had Jaap Bouman vrijwel niets te doen. De ban werd uiteindelijk gebroken uit een corner. In de 26e minuut werd een corner van Rick Bannink weggewerkt, maar via de goed oplettende Geert Althoff en Dion Robben kwam de bal echter gauw terug  bij Rick Bannink. Zijn voorzet zeilde nu perfect over de verdediging en Thom Wassink hoefde alleen maar met zijn voet tegen de bal te lopen om de score te openen: 1-0. Na het openingsdoelpunt bleef de druk op het doel van de bezoekers groot, maar nog een keer capituleren deed de verdediging niet. Met een minimale voorsprong werd de rust opgezocht.

De tweede helft was nog maar nauwelijks onderweg toen Rik Perloy aanzette voor een solo. Hij glipte langs enkele tegenstanders en schoot de bal uiteindelijk via het lichaam van de doelman in de 47e minuut in het doel: 2-0. Door het grote krachtsverschil leek de wedstrijd op dat moment al min of meer in de tas. Scherp blijven moest men achterin wel, want een aansluitingstreffer van de gasten kon de wedstrijd mogelijk doen kantelen. Echter kwam de nummer zes op de ranglijst nimmer in de buurt van die aansluitingstreffer. Sterker nog, in de 61e minuut ontsnapte Jean-Pierre Luciana voor de zoveelste keer deze middag aan zijn tegenstander, werd zijn voorzet half weggewerkt door de doelman en kon de inlopende Rik Perloy zijn tweede doelpunt van de middag aantekenen: 3-0. Hierna was het een gelopen koers en gingen de Ulftenaren op jacht naar meer doelpunten. Er zou er nog eentje vallen. Ditmaal was de sterk spelende Rik Perloy de aangever, en was het aanvoerder Geert Althoff die met een rake kopbal in de 87e minuut een doelpuntje meepikte: 4-0.

Door dit resultaat staat de ‘Boys’ in punten weer gelijk met de buurman uit Varsselder. Wij willen alle supporters bedanken voor hun komst. Volgende week zijn we in verband met carnaval een weekend vrij, maar we zien jullie graag op zondag 14 februari om 14:00 uur in Azewijn voor de uitwedstrijd tegen Den Dam. Tot dan!

Foto's gemaakt en geplaatst door Marco Giesen en Jeroen Tempels.