Ulftse Boys beslist topper tegen Ajax Breedenbroek vanaf de penaltystip

Mannen zondag, 1, 5e klasse D

21 februari 2016 14:00

Muller, J.J.A.

Opstelling

Een groot deel van de op zondag 20 februari ingeplande wedstrijden ging door de barre weersomstandigheden niet door, maar dat gold niet voor de topper in 5D. Op deze middag ontving nummer twee Ulftse Boys de nummer drie, Ajax Breedenbroek, op het eigen Sportcomplex ’t Oerseveld. Het gat voor aanvang van de wedstrijd tussen de twee ploegen is vier punten, en dus moeten de gasten winnen om de aansluiting te houden. Doen ze dat niet, dan zal de titelstrijd in 5D, hoogstwaarschijnlijk, gaan tussen de buren Ulftse Boys en GWVV uit Varsselder. Om 14:00 uur starten de volgende namen aan de kant van de ‘Boys’: Jaap Bouman; Dion Robben, Geert Althoff, Chiel Gerritsen, Dirk Siemes; Rick Bannink, Caz de Ruyter, Roel Gebbinck; Jean-Pierre Luciana, Thom Wassink en Rik Perloy. Op de bank namen Jordy Schepers, Marijn van den Heuvel en Hidde Vinkenvleugel plaats.

Beide ploegen leken bezig met het feit dat verlies in dit duel dodelijk kon zijn voor de titelstrijd, en begonnen afwachtend aan hun confrontatie. Het balbezit was voor de thuisploeg, maar deze wist daar, in tegenstelling tot andere wedstrijden, niets uit te creëren. Het baltempo lag veel te lag en in combinatie met enkele slordigheden in de opbouw was het dan ook niet gek dat de grootste kansen voor de gasten uit Breedenbroek waren. Hun ‘Kick and Rush’ tactiek leverde drie goede mogelijkheden op. Binnen het eerste kwartier kon de spits van het ‘andere oranje’ het doel van de gastheren onder vuur nemen, maar even zo vaak lag doelman Jaap Bouman in de goede hoek om de schoten te verwerken. Bij de derde grote kans werd een foute breedtepass onderschept, konden de gasten alleen op het doel af, maar werd er naast geschoten. De gastheren leken na een half uur pas een beetje wakker te worden en begonnen langzaam de druk op te voeren. De grootste kans voor rust was voor Roel Gebbinck. Na een goede actie en voorzet van Jean-Pierre Luciana schoot hij de bal uit de draai op het aluminium. De rust werd ingegaan met de brilstand: 0-0.

Na een donderspeech van assistent-trainer Martijn Egberts in de rust werd er in de tweede helft duidelijk uit een ander vaatje getapt. Het baltempo was hoger, en er was veel meer druk richting het Breedenbroekse doel. Door de ontstane dreiging begon de verdediging van de gasten steeds meer te piepen en te kraken, en werden veel corners weggeven. Deze werden maar ternauwernood verdedigt. De ban werd uiteindelijk gebroken na een goede actie van Jean-Pierre Luciana. Hij werd in het strafschopgebied gevloerd, en de toegekende strafschop werd in de 71e minuut door Roel Gebbinck onberispelijk binnengeschoten: 1-0. Het spelbeeld van de gasten veranderde heel iets na de tegentreffer, de bal moest nu nog sneller en harder naar voren worden getrapt. Daaruit ontstond nog één grote kans. Een vrije trap op zo’n 25 meter werd door Jaap Bouman met een geweldige safe uit zijn doel getikt. Aan de andere kant waren er voor Jean-Pierre Luciana, Rik Perloy en Thom Wassink nog levensgrote kansen om de voorsprong uit te breiden. Deze werden echter gemist.

Door de 1-0 overwinning komt Ulftse Boys weer samen met GWVV aan kop in de 5e klasse D, en schakelt het Ajax Breedenbroek uit in de titelrace. Wij willen jullie bedanken voor de steun en hopen jullie volgende week weer te zien wanneer wij verder gaan met de titelstrijd. Wij spelen dan 14:00 uur thuis het inhaalduel tegen Sint Joris uit Braamt. Tot dan!

Foto's gemaakt en geplaatst door Eugene Arentz.