Mannen zondag, 1, 5e klasse D

6 maart 2016 14:00

Stevens, E.

Opstelling Ulftse Boys 1 (zon)

Zondag 6 maart stond er voor de koploper in de 5e klasse een uitwedstrijd te wachten tegen de groen-witten van VVL. De gastheren stonden voor aanvang van het duel op Sportpark ’t Veen op de twaalfde plaats. Desondanks had de koploper het gegeven dat de Lengelse formatie veel van de verloren partijen maar nipt had verloren, een teken dus dat het zeker geen makkelijke wedstrijden zou worden. Aan de aftrapt verschenen de volgende namen aan Ulftse zijde: Jaap Bouman; Dirk Siemes, Jordy Schepers, Chiel Gerritsen, Geert Althoff; Rick Bannink, Caz de Ruyter, Roel Gebbinck; Jean-Pierre Luciana, Thom Wassink en Rik Perloy. Op de bank namen Marijn van den Heuvel, Dion Robben, Harm Keuben en Hidde Vinkenvleugel plaats.

De openingsfase, normaal toch een sterke fase van de ‘Boys’, was ditmaal absoluut voor de thuisploeg. Zij zaten er feller bovenop, wonnen meer duels en maakte het de koploper erg lastig. Dit resulteerde in een vroege voorsprong voor het fanatieke VVL. Na een ongelukkige handsbal van Chiel Gerritsen legde de scheidsrechter de bal op de stip. Jaap Bouman had in de 11e minuut in eerste instantie nog een antwoord op de elfmetertrap, maar was kansloos bij de rebound: 1-0. De koploper moest in de achtervolging en ging op jacht naar de gelijkmaker. Daarbij werd het geholpen door een iets te fanatieke middenvelder van de groen-witten die al voor rust zijn tweede gele kaart pakte, en dus kwam het elftal van trainer Patrick Visser in een overtalsituatie. Met een mannetje meer was de gelijkmaker al gauw een feit. Het was centrale verdediger Jordy Schepers die Jean-Pierre Luciana wist te bereiken, en die laatstgenoemde wist de bal met enige hulp van de paal in het doel te krijgen: 1-1. Meer zat er voor de rust niet in, en dus gingen beide ploegen met een gelijke stand de rust in.

In de tweede helft begonnen de gastheren weer, ondanks een mannetje minder, scherper en feller dan de Ulftse equipe. En dus mocht de rood-wit-blauwe formatie het zichzelf aanrekenen dat de Lengelse ploeg een grote kans wist te creëren waarbij het op de paal schoot, en dat ze vervolgens op achterstand kwamen. Na een verre uittrap was het andermaal Chiel Gerritsen die ongelukkig was, waardoor een invaller aan groen-witte zijde in de 69e minuut kon scoren: 2-1. Ulftse Boys moest nu vol aan de bak om puntverlies te voorkomen, maar kon in eerste instantie een bal op vijf meter van het doel niet over de lijn krijgen. Gelukkig voor de gasten begon daarna, met hulp van een Lengelse verdediger, het ‘Ulfts kwartiertje’. Door met de hand de bal uit het doel te slaan kreeg VVL een penalty tegen en moest het verder met negen man. De penalty werd door Roel Gebbinck in de 76e minuut onberispelijk binnen geschoten: 2-2.  Hierna kwam er alleen nog maar meer druk op het Lengelse doel. Druk die niet langer kon worden tegengehouden. Na snel handelen en goed binnenschieten in de 87e minuut zorgde Roel Gebbinck met zijn tweede van de middag voor enorme ontlading: 2-3! Het duel werd daarna vakkundig uitgespeeld, en ook Caz de Ruyter pikte in de 90e minuut nog zijn doelpunt mee: 2-4.

Zoals van tevoren dus al gezegd was het, ondanks de stand op de ranglijst, zeker geen makkelijk potje. We zijn erg blij met de drie punten en willen ook het publiek bedanken! Volgende week spelen we om 14:00 uur thuis tegen nummer vier v.v. Etten. Tot dan!