Ulftse Boys pakt door winst op GWVV voorsprong in de titelstrijd

Mannen zondag, 1, 5e klasse D

3 april 2016 14:00

Wissing, R.J.B.M.

Opstelling

Zondag 3 april was dan wel de dag dat NEC - Vitesse op het programma stond, maar de echte Gelderse Derby werd gespeeld op ’t Oerseveld in Ulft. Daar ontving de huidige koploper Ulftse Boys de ‘runner-up’ GWVV. De voorsprong van de Ulftenaren was vier punten, maar er waren door de ‘Boys’ wel twee wedstrijden meer gespeeld. Er moest dus gewonnen worden om het kampioenschap in eigen hand te houden. Om 14:00 startten de volgende namen: Jaap Bouman; Jordy Schepers, Thom Wassink, Chiel Gerritsen, Geert Althoff; Rick Bannink, Caz de Ruyter, Roel Gebbinck; Jean-Pierre Luciana, Mike Zastrow en Rik Perloy. Op de bank zaten Dirk Siemes, Marijn van den Heuvel, Michael Melissen, Dion Robben en Martijn Egberts.

De wedstrijd startte in hoog tempo. De bal ging bij beide ploegen snel rond en dit zorgde voor mogelijkheden over en weer. De bezoekers kregen de eerste echte grote kans van de wedstrijd. Het was de rechtsbuiten van de geel-witten die na een diepe bal één op één kwam te staan met Jaap Bouman, maar de Ulftse doelman redde bekwaam. Aan de andere kant werd de thuisploeg enkele keren gevaarlijk. Het was na een goede actie over de rechterkant Roel Gebbinck die de bal tegen de lat kopte. Niet veel later was er een meevaller voor de gastheren. Na goed doorzetten van Rik Perloy kreeg de opgejaagde rechtsback van GWVV de bal tegen zijn arm, en de scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Het was topscorer Roel Gebbinck die oog in oog met de keeper niet faalde, en de ‘Boys’ in de 24e minuut op voorsprong schoot: 1-0! In het restant van de eerste helft kreeg de Ulftse equipe nog enkele mogelijkheden waarvan de grootste voor Rik Perloy. Hij passeerde de keeper, maar schoot de bal tegen de verdediger die nog op de doellijn stond. Aan de overzijde voorkwam Thom Wassink met een perfecte sliding een doelpunt.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld. De bezoekers gingen meer druk zetten op de Ulftse achterhoede, en de ‘Boys’ kwam minder aan combineren toe. Daarbij werd ook de Varsselderse formatie niet echt gevaarlijk. Het werd echter geholpen door een ongelukkige fout van doelman Jaap Bouman. Na een duel dacht hij dat er gefloten was voor een vrije trap en legde de bal neer. De arbiter gaf echter voordeel omdat de doelman de bal gewoon had, en dus was het de oplettende Varsselderse spits die de bal in het lege doel schoof: 1-1. Hierna begonnen de bezoekers steeds meer op een gelijkspel te spelen en werd er amper nog een fatsoenlijke aanval opgebouwd. Echt grote mogelijkheden bleven uit en de topper leek onbeslist te blijven. In de absolute slotfase was het echter Roel Gebbinck die anders besliste. Na goed doorspelen van Mike Zastrow sprong hij over de knieën van twee centrale verdediger en stond oog in oog met de goalie. Zijn schot was onhoudbaar en zo besliste Roel Gebbinck de ‘Derby van het Oosten’ en zette hij ’t Oerseveld in de 92e minuut in vuur en vlam: 2-1! Na dit geweldige resultaat bleef het nog lang onrustig in Ulft-Noord…

Door dit late doelpunt, en de winst, deelt de koploper een gevoelige tik uit aan de buurman. De voorsprong van de Ulftenaren bedraagt nu zeven punten, maar GWVV moet nog wel twee duels inhalen. Wij willen het publieke bedanken voor hun fantastische steun en hopen jullie volgende week weer te zien als we om 14:00 uur spelen bij Aerdt/Carvium. Tot dan!

Foto's gemaakt en geplaatst door Eugene Arentz en Marco Giesen.